HRVATI OTIŠLI U NJEMAČKU PA SE ZEZNULI: / 'Njihova policija nas je izdvojila, spavali smo na aerodromu, samo s jednim wc-om!'

Image
Foto: Ilustracija/Profimedia

'Nismo imali ništa za jesti, a tek su nas kasnije policajci odveli u trgovinu da si nešto kupimo'

11.6.2020.
18:01
Ilustracija/Profimedia
VOYO logo

Petero putnika proživljavalo je noćnu moru kada im se odlazak u Njemačku u nedjelju pretvorio u mračnu epizodu. Kako su ispričali Jutarnjem listu, proveli su dvije noći na improviziranim ležajevima praznog terminala zračne luke u Kölnu.

"To je izgledalo da to svijet nije vidio. Nismo imali ništa za jesti, a tek su nas kasnije policajci odveli u trgovinu da si nešto kupimo. Spavali smo na aerodromu na vojničkim krevetima dvije noći i tek smo se danas vratili kući u Hrvatsku, i to u grupama", ispričala je jedna od putnica Jutarnjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATI ZAGLAVILI NA CIPARSKOM AERODROMU: /

'U pet dana dali smo 5 000 eura na letove, nitko se ne drži zaštitnih mjera....'

Image
HRVATI ZAGLAVILI NA CIPARSKOM AERODROMU: /

'U pet dana dali smo 5 000 eura na letove, nitko se ne drži zaštitnih mjera....'

Na aerodromu ih policija izdvojila od drugih putnika

Hrvatica je u nedjelju krenula kod rodbine koja živi u Njemačkoj kako bi tamo kratki period radila u njihovom restoranu. Njezin rođak joj je poslao radnu dozvolu, ali nešto važno nisu uzeli u obzir - posebne mjere koje zbog pandemije koronavirusa Njemačka još uvijek ima. One se odnose na strance jer je njima ulaz u tu zemlju zabranjen osim u slučaju ako imaju regulirani boravak u Njemačkoj ili su pak državljani te države.

Image

Tourists wear face masks as a protective measure against the spread of coronavirus sleeping at the Suvarnabhumi Airport. Thai Public Health Ministry reported 143 new cases of Coronavirus (Covid-19), raising the total to 1,388 and 7 deaths. Coronavirus situation in Bangkok, Thailand - 29 Mar 2020,Image: 511911095, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

"Prilikom ukrcaja na avion u zagrebačkoj zračnoj luci neki od službenika su nas upozorili da nisu sigurni hoćemo li moći ući u Njemačku, međutim imali smo sve potrebne dozvole. Na kraju su nam rekli da će nas oni pustiti, no da na znaju što će biti u Njemačkoj", govori žena za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije slijetanja u Köln, policija je njih petero, među kojima je i bilo dijete, izdvojila od drugih putnika i upozorila ih da će ih vratiti u Hrvatsku. Na žalost Hrvata, od nedjelje poslijepodne pa do vraćanja u utorak proveli su dva dana na improviziranim ležajevima te samo s jednim toaletom na raspolaganju.

'OTPUŠTENE SMO, PRODALE SMO NAMJEŠTAJ I SPAVAMO NA PODU': Hrvatice opisale torturu u Švedskoj, ljuti ih odgovor veleposlanstva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo