odvjetnik Olujić / Hoće li se Todorić braniti sa slobode? 'Određene mjere mogu prevenirati razloge za istražni zatvor'

Na pitanje kada očekuje optužnicu i početak suđenja, odvjetnik kaže da u ovom trenutku ne zna hoće li optužnice biti

28.10.2018.
19:16
VOYO logo

Odvjetnik Ante Todorića, gospodin Fran Olujić, u RTL-u Danas komentirao je izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj i otkrio hoće li se braniti sa slobode ili će u pritvoru čekati suđenje. 

"O tome će odluku donijeti županijski sud u Zagrebu. Nakon što on dođe u RH bit će odveden u okružni zatvor u Remetincu, nakon toga u kraćem roku treba provesti radnju njegovog prvog ispitivanje kod državnog odvjetnika koja dosad nije bila provedena jer nije bio presuda. Poslije toga u roku od 3 dana Županijski sud u zagrebu mora odlučiti o njegovoj žalbi da li će se braniti sa slobode ili iz istražnog zatvora", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je u odnosu na Todorića bilo 14 svjedoka na koje je on mogao utjecati po stavu Državnog odvjetništva. "Od tih 14 svjedoka ispitano je 12. Ostala su dva svjedoka koji su strani državljani, koje treba ispitati putem Međunarodne pravne pomoći na dokaznim ročištima pred sucem istrage putem video linka.

To samo po sebi nije dovoljan razlog da bi ga se držalo u istražnom zatvoru jer se mogu primijeniti i mjere opreza, zabrane prilaska tim svjedocima, zabrane kontaktiranja s njima što u dovoljnoj mjeri može prevenirati razloge za istražni zatvor", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o optužnici nakon vještačenja

Na pitanje kada očekuje optužnicu i početak suđenja, Olujić odgovara kako u ovom trenutku ne zna hoće li optužnice biti. "To ovisi o rezultatima financijskog knjigovodstvenog vještačenja koje je povjereno tvrtki KPNG Poljska. Nakon što vještačenje bude dovršeno, državni odvjetnik će odlučiti da li će ići u podizanje optužnice ili ne. Ukoliko mu rezultati vještačenja daju osnovu za podizanje optužnice, rokovi da se to napravi su do svibnja iduće godine", kazao je Olujić.

On također zastupa i Antu Todorića, a otkriva pomaže li on ocu koji je još u Londonu. "Razumijem zanimanje javnosti, morate i shvatiti mene kada bi govorio o odnosu unutar obitelji ili mom odnosu s klijentom kršio bi odvjetničku etiku. Mogu potvrditi da također živi u Londonu, ne žive na istoj adresi i sa zanimanjem je pratio događanja vezana za ekstradiciju njegovog oca", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Obrane svih okrivljenika iste'

Sprema li Olujić njihovu zajedničku obranu? "Dosad su sve obrane svih okrivljenika u ovom postupku bile iste. Svi okrivljenici brane se na način da ne smatraju da je uopće počinjeno bilo koje kazneno djelo. 

Vjerujem da će tako biti u budućnosti. Svaki okrivljenik i svaka obrana samostalno odlučuje kako će se pred usdom braniti. Uvjeren sam ukoliko rezultati financijskog vještačenja dovedu do podizanja optužnice da ćemo ih sa uspjehom obraniti od takve optužnice", kazao je Olujić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo