DIZANJE REJTINGA? / HNS želi prosvjetarima dići plaće za 600 kuna, iz HDZ-a poručuju: 'A što ćemo s policajacima, liječnicima?'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HNS-ovci kažu da je inicijativa dogovorena u užem vodstvu stranke i da su obavijestili partnere u HDZ-u

12.6.2019.
9:56
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

HNS je izradio akcijski plan za povećanje plaća svim zaposlenima u osnovnim i srednjim školama prema kojem bi za 68.000 prosvjetara od iduće školske godine primanja na mjesečnoj razini u prosjeku rasla oko 600 kuna. Prema HNS-ovoj računici to bi bi proračun za 2020. koštalo dodatna 354 milijuna kuna.

Da bi plaće rasle već od iduće školske godine, u 2019. bi se rebalansom trebalo osigurati dodatnih 39 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ovci kažu da je inicijativa dogovorena u užem vodstvu stranke, a izračune i akcijski plan dostavili su Ministarstvu znanosti i obrazovanja na čijem je čelu nezavisna ministrica iz njihove kvote Blaženka Divjak.

Iako tvrde da su obavijestili su i partnere u HDZ-u i sva nadležna ministarstva, iz HDZ tvrde drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ova inicijativa, doznaje Jutarnji list, načelno se spominjala u Vladi, ali u HDZ-u kažu kako je potpuno nekoordinirana s resornim ministarstvima – Ministarstvom financija i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava.

"Svi bismo htjeli da djelatnici u školstvu imaju veće plaće, ali što ćemo s policajcima koji neumorno štite hrvatske granice danonoćno, liječnicima i drugim djelatnicima u javnim službama?", pitaju se u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo