PA DOKLE VIŠE?! / HGSS-ovci spašavaju stranog turista s Biokova, čini se da je krenuo u japankama pa se ozlijedio

Image

Pretrpio je ozljede, a za sigurno spuštanje unesrećenog do prvih kuća, potrebno je savladati 550 metara visinske razlike

15.9.2023.
10:49
VOYO logo

HGSS Makarska zaprimio je dojavu o mlađem stranom državljaninu koji se izgubio na području Biokova i ne može se samostalno kretati. Na teren su izašle ekipe iz Splita i Makarske, a kad su došli do njega utvrdili su da se nalazi na izrazito nepristupačnoj lokaciji kuloar Potočine ispod Bukovca.

Pretrpio je ozljede, a za sigurno spuštanje unesrećenog do prvih kuća, potrebno je savladati 550 metara visinske razlike. U akciji je noćas sudjelovalo 15 spasioca, a zbog opasnih uvjeta, dio je ekipe prespavao na Biokovu, napisali su na svojem Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći po fotografijama, muškarac se zaputio u japankama. Trenutačno se na teren upućuju dodatne snage iz Stanica Makarska, Split, Dubrovnik, Orebić i Šibenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molimo sve posjetitelje planina da budu oprezni, da nose adekvatnu opremu te da se informiraju o trenutnim uvjetima prije nego se upute u planine", ponavljaju apel iz HGSS-a.

Pogledajte video: Kako je iz špilje spašen američki speleolog?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo