HEP / će struju iskapčati uz naoružane zaštitare

Hrvatska elektroprivreda odlučila je angažirati naoružane zaštitare kako bi njezini djelatnici bili što učinkovitiji u iskapčanju struje svima onima koji redovito ne plaćaju račune.

10.3.2010.
11:21
VOYO logo

Na to su se odlučile ispostave HEP-a u Splitu i Slavonskom Brodu, a naoružani zaštitari HEP-ovcima će biti potpora u akcijama iskapčanja zbog neplaćenih mjesečnih računa, odnosno štitit će ih od bijesa građana.

Elektrodalmacija Split angažirala je zaštitarske agencije 007 Miletić Solin, Gradska sigurnost Šimac i sin, Budnost Omiš te Vrdoljak i dr J.T.D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslugu će splitski ogranak HEP-a platiti 2,46 milijuna kuna.

Elektra Slavonski Brod, pak, ugovor o pružanju istih usluga sklopila je sa zaštitarskom agencijom Sigurnost, a platit će je 473 tisuće kuna. Glasnogovornik HEP-a Radimir Milišić za Novi list rekao je da iskapčanje neplatiša uz pomoć uniformiranih zaštitara naoružanih pištoljima do sada nije bila redovita praksa Hrvatske elektroprivrede. HEP-ovce je, rekao je, u određenim slučajevima iskapčanja električne energije građana znala pratiti policija, ali to je ovisilo o dobroj volji plavaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljam da su u Splitu i Slavonskom Brodu procijenili da imaju potrebu za angažiranjem naoružane pratnje. Ovisno o situaciji, naši djelatnici ranije su ponekad na teren išli s policijom", pojasnio je glasnogovornik HEP-a.

Novi list kontaktirao je i s djelatnikom HEP-a koji na iskapčanju neplatiša radi u zagrebačkoj regiji. S obzirom da bi morao imati posebnu dozvolu za istupanje u javnosti, iz razumljivih razloga želio je ostati anoniman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno nikad nisam imao naoružanu pratnju pri iskapčanju struje ljudima koji ne plaćaju račune, niti sam čuo da je netko od mojih kolega imao takvo iskustvo. Nama je u firmi rečeno da se u slučaju problema jednostavno zahvalimo i odemo, nakon čega se problem rješava na drugi način, obično sudskim tužbama", kazao je sugovornik za Novi list.

Prethodni članci:

arti-201003090568006 arti-201003010373006 arti-201002090631006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo