Hebrang bi protukandidatima dao 'nogom u tur'

HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang je na predizbornom skupu u Velikoj Gorici pozvao građane da kandidatima koji su se obogatili u politici na izborima 'daju nogom u tur'.

10.12.2009.
1:17
VOYO logo

''Čestitam vam Međunarodni dan borbe protiv korupcije, a vi ćete na izborima 27. prosinca čestitati onim kandidatima koji su se obogatili u politici. Dajte im nogom u tur''', poručio je Andrija Hebrang pred oko dvije tisuće okupljenih u HDZ-ovu šatoru u velikogoričkom tržnom centru.

Dodao je da takvi kandidati ne mogu voditi Hrvatsku, da ''nisu moralne vertikale, nego moralne horizontale, koje ne zaslužuju ni hrvatski građani ni Europa''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hebrangu smeta što njegovi protukandidati nisu objavili podrijetlo imovine.

''Tužan sam i žalostan što Hrvatska nije usvojila europske civilizacijske i pravne norme po kojima bi svi kandidati za predsjednika morali pokazati podrijetlo svoje imovine. Da su prihvatili moj prijedlog, broj kandidata bio bi znatno manji, a ovako ćete ga vi morati smanjiti na izborima'', poručio je Hebrang Velikogoričanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljenima se obratio i potpredsjednik HDZ-a i vlade Ivan Šuker.

''Hebrang je čovjek kojeg krase ljudske i moralne kvalitete, koje je pokazao u 20 godina profesionalnog i političkog života. Kad je trebalo, stao je u obranu domovine, spašavajući ljudske živote, a sada nudi svoj program, kojim će Hrvatska ponosno ući u zajednicu europskih naroda'', rekao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Velike Gorice Hebrang je obišao i Zaprešić i tamo održao manji izborni skup.

Prethodni članak:

arti-200912080286006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo