Šutnja je zlato / HDZ-ovci još uvijek bez komentara na izborni podbačaj: 'Napravili smo analize, nismo ih raspravili'

Na proslavu je prvo došao premijer, a onda i predsjednica koja je procijenila da još nije vrijeme za isticanje kandidature

12.6.2019.
15:30
VOYO logo

Dok se čeka da se Predsjednica izjasni ide li u utrku za drugi mandat na Pantovčaku, i hoće li prihvatiti podršku HDZ-a koju je pred nju prije više od godinu dana stavio premijer Plenković, Grabar-Kitarović vratila se starom stilu kritiziranja rada Vlade upravo tog istog Plenkovića. Ovoga puta kritike je čuo uživo, i to iz prvog reda, jer su zajedno bili na obilježavanju Dana Sisačko-moslovačke županije.

Na proslavu u Sisak prvo je došao premijer, a onda i predsjednica koja je procijenila da još nije vrijeme za isticanje kandidature za drugi mandat, pa ni za prihvaćanje Plenkovićeve podrške na tom putu. A osim te šutnje, i njihov današnji susret otkrio je više od riječi - izgleda da su se strasti ponovno razbuktale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi nešto kasnije, Plenković iz prvog reda slušao njezine kritike na račun rada i njegove Vlade. Prvo vraćajući se u 43. godinu.

"Jugoslavenska komunistrička vlast nakon rata oduzela je sva građanska prava, imovinu i zabranila povratak. Tu nepravdu još nismo ispravili i vrijeme je da se nadlažene isnistiucije pokrenu i isprave bar ono što se još danas ispraviti može", rekla je Grabar Kitarović te zaradila pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još kritika

A onda se kritikama vratila u sadašnjost:

"Hrvatska treba Sisačku rafineriju, ako nismo dovoljno naučili iz iskustva s brodogradnjom ne znam što nam još treba kako bismo naučili koliko je važno sačuvati industriju!", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je bilo vidljivo da mu poruke nisu najbolje sjele, Plenković probleme oko podbačaja na izborima još nije rješio. "Dobra je situacija kako je dosada bilo", kazao je Plenković, a na pitanje kada će raspravljati o izvješću o EU izborima poručio: "Vidjet ćete".

No HDZ-ov politički tajnik otkriva kako su u stranici već napravljene analize tih izbora, no one, kazao je Lovro Kuščević, još nisu dovršene do kraja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim na tome se radi i mi proučavamo zašto nismo postigli rezultat. Naravno da to nećemo objavljivati, to su interne, tajne alalize", kazao je Lovro Kuščević.

Neki su malo oprezniji

Šef saborskog Kluba je ipak oprezniji s izjavama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo ovih dana ćemo o tome imati sastanak Predsjedništva. Nismo još definirali kada, nije još definiran datum", kazao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, a na pitanje nije li to malo čudno s obzirom da se prvo čekalo da se Gordan Jandroković vrati iz Japana, odgovara: "Nije čudno, zašto bi bilo čudno".

Istodobno, CRO Demoskop za lipanj pokazao je da HDZ, iako i dalje u vodstvu, bilježi pad. Baš kao i predsjednica kojoj potencijalni protukandidati nagrizaju potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja gledam da će biti puno kandidata, da će biti dobrih kandidata i da će najbolji pobjediti. A zašto toliko čeka predsjednica? A ne znam, to trebate pitati gospođu predsjednicu", poručio je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Predsjednica je najavu kandidature najavila jednog lijepog, sunčanog dana. Dotada će očito kalkulirati.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike