i dalje napada / HDZ-ov zastupnik se ispričao novinarki Maji Sever: 'Nisam mogao ne izraziti nezadovoljstvo s uređivačkom politikom'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Ispričavam se Maja Sever na mojoj nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima na mom FB profilu, koje su preizravno ušle u njen privatni, a ne profesionalni životni kontekst'

12.9.2017.
16:23
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Petar Škorić izvrijeđao je HRT-ovu novinarku Maju Sever, no ipak je odlučio ispraviti stvar te se javno ispričao putem društvene mreže Facebook.

Pročitajte objavu u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obzirom je moja posljednja FB objava izazvala znatan broj reakcija i lijeve i desne političke opcije, mišljenja sam kako na isto treba iskazati moj daljnji stav.
Ispričavam se Maja Sever na mojoj nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima na mom FB profilu, koje su preizravno ušle u njen privatni, a ne profesionalni životni kontekst. Nisam mogao ne izraziti nezadovoljstvo s uređivačkom politikom Maje Sever, koja je često bila nekorektna i politički vrlo pristrana, te mi je neprihvatljivo bilo kakvo angažirano novinarstvo i promicanje ideologije na HRT-u.
Istodobno, želim naglasiti da sve osobe koje djeluju u javnosti i koji svoju plaću i prihode ostvaruju od javnog novca (uključujući Maju Sever kao i mene osobno) mogu i trebaju biti podložni kritici na njihov rad i njihov aktivizam. 
Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo