'POKAZALI SMO POLITIČKU ŠIRINU' / HDZ otkrio svog novog kandidata za prijevremene izbore u Splitu: 'Ja sam varoško dite'

Image
Foto: Milan Sabic/Pixsell

'Vjerujemo kako će građani prepoznati gospodina Đogaša kao osobu koja će donijeti prosperitet našem gradu', stoji u objavi HDZ-a Split

14.4.2022.
17:43
Milan Sabic/Pixsell
VOYO logo

Splitski HDZ je objavio na Facebooku da je na sjednici Gradskog odbora kao kandidat HDZ-a za prijevremene izbore u Splitu svih 38 članova jednoglasno izabralo Zorana Đogaša.

“Naša odgovornost bila je prepoznati potrebe građana i na izborima ponuditi kandidata koji će biti najbolje rješenje. Zoran Đogaš je čovjek čije profesionalne i ljudske kvalitete jamče kako je baš on promjena koju Split hitno treba kako bismo grad izvukli iz projektne blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujemo kako će građani prepoznati gospodina Đogaša kao osobu koja će donijeti prosperitet našem gradu. Izborom nestranačkog kandidata s istaknutim profesionalnim kompetencijama pokazali smo političku širinu i razinu odgovornosti prema Splitu koja se od nas očekuje. Informacije o programu, kampanji i kandidatima za zamjenike gradonačelnika komunicirat ćemo iza Uskrsa”, piše u objavi HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split u stanju zimskog sna

Đogaš se obratio medijima, rekavši da Split spava te da je u stanju zimskog sna. “Ovakve podjele i svađe su nešto što ne vodi nigdje. Ja sam imao neko iskustvo upravljanja i rukovođenja institucijama i u ovoj situaciji bih se teško snašao. Treba promijeniti paradigmu i treba promijeniti sve. HDZ je napravio veliki iskorak. Potpuno neočekivano je pozvao mene koji sam nestranačka osoba – nisam u stranci niti bio, niti sam sad, niti mislim biti u stranci. Pozvali su mene i pitali bi li ja bio u toj funkciji kandidata za gradonačelnika.

Gledajući čitavu situaciju i da ovaj grad treba probuditi, prihvatio sam to. Ono što HDZ-u zaista trebam zahvaliti je da sam dobio potporu cijele stranke, pa i od samog vrha, od premijera Plenkovića. Postoji čitav niz ljudi koji su dosad bili samozatajni koji mi se sad javljaju i svi bi se uključivali u tu priču. Ako će to biti pozitivna priča, ja ću sudjelovati u toj priči. Moram kazati da je ovo trenutak u kojem se treba napraviti kriruški rez da se promijene stvari”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam varoško dite, odrastao sam u centru grada. Split je neuništvo atraktivna grad. Mislim da je potpuno žalosno gledati trenutnu situaciju koja jest”, zaključio je Dogaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo