brusili su godinu i pol dana / HDZ konačno predstavlja svoj dugo najavljivani gospodarski program, ali samo užem vodstvu stranke

HDZ-ov gospodarski program, koji se već godinu i pol brusi sa stručnjacima s minhenskog Instituta IFO, sutra će biti predstavljen vrhu stranke. Neke detalje smo uspjeli doznati, ali za javnost ostat će tajan sve dok, poručuju, premijer Milanović ne raspiše izbore

28.6.2015.
18:41
VOYO logo

HDZ-ov gospodarski program, koji se već godinu i pol brusi sa stručnjacima s minhenskog Instituta IFO, sutra će biti predstavljen vrhu stranke.

"Evo, iznjedrilo se ono o čemu stalno govorimo, naš gospodarski progema oporavka i zapošljavanja u Hrvatskoj - to je to".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je prije točno mjesec dana govorio predsjednik HDZ-a. 

Njihova europarlamentarka Ivana Maletić sa stručnjacima s njemačkog Instituta IFO sutra predvodi prvu prezentaciju dugo iščekivanog opozicijskog plana za spas gospodarstva, no samo pred užim vodstvom stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Loptica je kod njih, kad vladajuća većina odluči raspustiti Sabor i kad se definira datum izbora i kad krenemo u kampanju, u borbu za naše birače, u razgovor s našim građanima, onda će program postat javan", rekla je Maletić.

"To je program koji će biti predstavljen za ljude u stranci, prema tome, temeljen toga jer smo svjesni što treba napravit  u Hrvatskoj. Neke značajke možda? Hoće li biti rezova? To će objaviti oni koji će objavit, prije svega predsjednik stranke", kazao je Ivan Šuker, saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je još tajan, smjernice se iščitavaju: prazan hod državne administracije rješavat će se rezovima, mirovine se neće dirati jer su premale, EU fondovi postat će važniji izvor finaciranja.

"Poslovi koji se preklapaju će se morati ukidati, oni koji se efikasnije odrađuju u drugim sektorima isto tako mijenjati. U načelu sve mora postati puno, puno efikasnije, Hrvatska se mora homogenizirati", naglasila je Maletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je i sam Karamarko priznao:

"Da, naravno, radikalni rezovi jesu nešto što je potrebno da bismo uopće krenuli dalje. To nije nužno, grubo rečeno, izbacivanje ljudi na cestu, ali svakako jest jedna racionalizacija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No za dobar dio mjera, objasnili su i iz Instituta IFO, trebati vremena.

"Strukturne reforme nikada ne djeluju odmah, za to uvijek treba nekoliko godina. Potrebno je pola desetljeća dok strukturne reforme djeluju. Nešto malo možda i prije, ali ne od danas do sutra", rekao je Hans-Werner Sinn, predsjednik IFO Instituta 1. ožujka 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako će tek sutra s detaljima gospodarskog plana biti upoznato HDZ-ovo vodstvo, na njemu namjeravaju graditi platformu za izbornu kampanju. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo