HDZ, HSS, HSLS, SDSS / i HSU muljali, HSP, SDP i HNS nisu

Slavko Linić obznanio je kako je većina trenutno oporbenih stranaka dobila uvjetno mišljenje Državne revizije. 'Crna ovca' vladajuće koalicije, čije stranke su ocjenjenje bezuvjetno, je HSU.

23.2.2012.
12:27
VOYO logo

Ministar financija Slavko Linić kazao je kako je Zakon o financiranju i poslovanju stranaka i nezavisnih zastupnika u Saboru koji je donijela Vlada Ive Sanadera, bio osnova za reviziju rada stranaka za 2010. godini prema kojoj je bilo šest bezuvjetnih i pet uvjetnih mišljenja revizora.

Naime, prema nalazima Državnog ureda za reviziju stranke u vladajućoj koaliciji predvođenoj Jadrankom Kosor nisu bile maksimalno transparentne u svom poslovanju, gledano prema njihovim prihodima, rashodima, imovini, obvezama, unutarnjim revizijama i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladajući, sram vas bilo

HDZ, HSLS, HSS, HSU i SDSS su dobili uvjetno mišljenje, dok su svi ostali dobili bezuvjetno - HDSSB, HSP, SDAH (Šemso Tanković), HNS, SDP, IDS te manjinski zastupnici Zdenka Čuhnil, Nazif Memedi, Danes Šoja i Furio Radin, dobili su bezuvjetno mišljenje.

Odbili oporbene amandmane na proračun

Vlada je također odbila sve amandmane oporbenih stranaka na proračun o kojemu će Saboru glasati u petak. Usvojila je neke svoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice iz tekućih rezervi izdvojit će se 81 milijun kuna da bi Vlada sufinancirala srednjoškolcima prijevoz do škole, ali za obnovu školskih knjižnica.

Iz proračuna Hrvatskih voda stavka za kapitalne investicije smanjit će se za 30 milijuna te će taj novac otići na vodoopskrbu Međimurja i Istočne Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica kulture Andrea Zlatar kazala je i da se na pojedine pravne osobe, koje se, primjerice bave prodajom duhana, parfema, kockanjem i klađenjem, neće ukinuti spomenička renta budući u krizi "ostvaruju dobit i oni i dalje mogu plaćati spomeničku rentu".

Vlada je odlučila i da će, poput Vijeća EU uvesti sankcije Siriji zbog represije koju vlasti te države vrše nad civilnim stanovništvom. Zabranjuje se, nabrojala je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, prelazak granice osobama povezanima s vlašću i kršenjem ljudskih prava, kao i izvoz oružja i tehnologije koja bi se mogla iskoristiti u tu svrhu, istragu naftnih i plinskih polja i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Zoran Milanović je kazao da je posao Vlade da sutra, kada se ondje uspostavi demokratska vlast, zaštiti naše gospodarske interese u Siriji.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo