GRMLJAVINSKO NEVRIJEME I DANAS PRIJETI VEĆEM DIJELU ZEMLJE: / Evo kada možemo očekivati stabilnije vrijeme

Image
Foto: PIXSELL

Povremene kiše bit će i tijekom četvrtka, u unutrašnjosti vjerojatno i do kraja tjedna, dok će na Jadranu biti sunčanije i toplije, ali ipak ne posve stabilno.

14.6.2018.
10:44
PIXSELL
VOYO logo

Tijekom jučerašnjeg dana stiglo je osvježenje u cijeloj zemlji. Temperatura je ponegdje u odnosu na utorak bila i do 10 Celzijevih stupnjeva niža. Osjetno svježije bilo je i današnje jutro, a i tijekom dana nas očekuju nešto niže temperature od onih na koje smo naviknuli posljednjih tjedana.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu danas će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, javlja HRT. Uz povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar najviša dnevna temperatura bit će između 20 i 24 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar će pojačavati dojam svježine

Povremene kiše bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura između 15 i 17 °C, a najviša dnevna oko 21 °C. Dojam svježine pojačavat će umjeren sjeverni vjetar.

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz mjestimičnu kišu i pljuskove, uglavnom ujutro. U gorskim krajevima oblačnije, uz povremenu kišu i pljuskove, češće u Lici. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura uz umjereno valovito more. Jutro u gorju svježe uz temperaturu između 12 i 14 °C, na Jadranu od 19 do 22 °C. Najviša dnevna u gorju oko 19, na Jadranu oko 26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, ali će mjestimični pljuskovi biti češći od sredine dana. Jutarnja temperatura uglavnom između 15 i 20 °C, a najviša dnevna od 25 do 28 °C. Puhat će umjerena do jaka bura.

Temperatura će postupno rasti

Na jugu Hrvatske također djelomice sunčano, a uz jači razvoj oblaka lokalni pljuskovi i grmljavina bit će češći od sredine dana. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 25 i 28 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja ovog tjedna te početkom sljedećega u kopnenom će se području zadržati promjenjivo i nestabilno vrijeme, uz povremenu kišu, često u obliku pljuskova s grmljavinom. Sunčana razdoblja bit će češća od subote. U petak će još puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar kojeg bi moglo biti i početkom sljedećeg tjedna. Nakon osjetnog osvježenja temperatura zraka polagano će rasti.

I na Jadranu će biti toplije i sunčanije, ali ne posve stabilno. Vjerojatnost za lokalne pljuskove postoji osobito u petak u Dalmaciji, ali se poneki pljusak ne može isključiti ni kasnije. Puhat će većinom umjerena do jaka bura, koja će u subotu oslabjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo