bez partyja / Gradonačelnik Novalje zahvalan hrvatskoj diplomaciji: 'Bitno je ublažila posljedice štetnog njemačkog priloga'

Gradonačelnik kaže kako su svi svjesni krize koja će nastati nakon ovog ljeta, međutim brojke ohrabruju

24.7.2020.
19:44
VOYO logo

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova izdalo je priopćenje u kojem Hrvatsku proglašava sigurnom destinacijom za svoje građane, uz napomenu da nema nikakvih ograničenja za put ili povratak iz Hrvatske.

Ublažene štetne posljedice

Od početka epidemije nije zabilježen nijedan slučaj da se netko od stranih turista zarazio u hotelima ili ugostiteljskim objektima. Nakon ovakve potvrde Hrvatska može očekivati daljnji povećani dolazak Nijemaca na odmor budući da u Bavarskoj, iz koje dolazi trećina njemačkih gostiju, idući tjedan počinju školski praznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Novalji, poznatoj po party destinaciji Zrću njemački RTL je prije nekoliko dana objavio reportažu o tome kako se turisti na hrvatskoj obali ponašaju raskalašeno i ne poštuju epidemiološke mjere.  Odmah je reagirao gradonačelnik Novalje Anto Dabo.

''Zahvalio bih hrvatskoj diplomaciji koja je bitno ublažila štetne posljedice priloga njemačkog RTL-a. Danas su bili komunalni redari grada Novalje na Zrću, nema ljudi. Mladih je vrlo malo'', rekao je Dabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUŽIVOT S COVIDOM-19 /

Optimizam za turizam: 'Prošli smo rat, proći ćemo i koronu'

Image
SUŽIVOT S COVIDOM-19 /

Optimizam za turizam: 'Prošli smo rat, proći ćemo i koronu'

Brojke ohrabruju

Mislim da je kubovima na noćim provodima oko 200 do 300 ljudi te naglašava da se mjere poštuju. I prošli vikend sve se kontroliralo.

''Brojke nam govore da rastemo i da nam komercijalni smještaj ide naprijed. Party gostiju je možda pet posto. Od 13.800 gostiju koje ovdje imamo u komercijalnom i 4500 tisuće u nekomercijalnom smještaju samo oko pet posto je mladih partijanera. O partijanju nema govora'', kazao je Dabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik kaže kako su svi svjesni krize koja će nastati nakon ovog ljeta, međutim brojke ohrabruju. Jučer je Novalja bila na 58 posto prošlogodišnjeg prometa, a potrošnja vode je na 70 posto prošlogodišnje potrošnje.

''Imamo gostiju. Imamo ljudi. Nadamo se da ćemo bolje proći nego smo planirali proći. Nadamo se da će i osmi mjesec biti tako. Da se sačuvamo od korone i da bi osmi mjesec prema najavama mogao biti još bolji'', izjavio je gradonačelnik Novalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na proljeće, u Novalji su očekivali samo trideset posto prošlogodišnjih gostiju, stoga je prema mišljenju gradonačelnika i 50 posto veliki rezultat.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo