Gradonačelnik Iloka: Purdi sam rekao za tjeralicu

'Tijekom 2007.

23.2.2011.
19:50
VOYO logo

Miroslav Janić, gradonačelnik Iloka, 2007. godine je bio zamjenik načelnika PU Vukovarsko – srijemske županije te je potvrdio izjavu ministra MUP-a Tomislava Karamarka rekavši da je obavijestio branitelje Tihomira Purdu i Petra Janjića da se nalaze na srbijanskoj tjeralici.

Kaže da je kao branitelj osjećao moralnu obvezu da tada izvjesti dvojicu branitelja da se nalaze na tjeralici te da ih nije direktno izvjestio s obzirom na njegovu tadašnju funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I tada i danas sam napravio ono što sam smatrao da trebam da napravim, a neka drugi ocjenjuju da li je to ispravno ili ne. Cilj nam je svima da se Purda vrati u Hrvatsku, da se prekine sa podjelama u Hrvatskoj ali i razna prikupljanja političkih poena na dvojici branitelja. Svjestan sam da sam tada prekršio neke od propisa rada službe čiji već skoro dvije godine nisam dio. Drago mi je i da je netko slušao, a Petar Janjić je sam potvrdio da je znao za tjeralicu'', rekao je Janić dodajući da su ta dva jedina slučaja u kojima je izvijestio branitelje da se nalaze na tjeralici.

Ministar Tomislav Karamarko u utorak je u Dnevniku Nove TV istaknuo da je Purda još 2007. znao da se nalazi na Interpolovoj tjeralici. To je Tihomir Purda demantirao preko odvjetnika Josipa Muselimovića i supruge Slobodanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodanka Purda, supruga uhićenoga branitelja Tihomira, je ponovila da ni Tihomir niti ona nisu znali za postojanje tjeralice. Za Večernji list je dodala da se i ujutro telefonski čula s Tihomirom koji joj je i sam rekao da ga nikada nitko nije upoznao sa postojanjem tjeralice te da su to ''obične gluposti''.

Vezani članci:

arti-201102230106006 arti-201102220942006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo