GRADONAČELNIK DUBROVNIKA: / 'Ili ćemo uvesti ograničenja ili ćemo donijeti odluku da će taksi službu obavljati samo električni automobili'

Image
Foto: Pixsell

Lokalni mediji procjenjuju da je na dubrovačkim ulicama u ljetnim mjesecima više od tri tisuće vozila koja se bave taksi uslugama

1.7.2019.
14:10
Pixsell
VOYO logo

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio je kako će, ako se ne promijeni Zakon o prijevozu u cestovnom prometu, Grad Dubrovnik u studenome donijeti odluku po kojoj će taksi službu moći obavljati samo električni automobili.

Franković je istaknuo da Grad Dubrovnik više ne može podnijeti stanje kakvo je trenutačno s velikim broj taksija, niti će ga podnositi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traži promjenu zakona

"Ili će se promijeniti zakon i uvesti ograničenja, ili ćemo od studenoga donijeti tu odluku. To su naše ovlasti. Jedno od ovog dvoje će biti. Ako bi zakon ograničio broj taksi vozila u područjima pod zaštitom UNESCO-oa, gradska uprava bi odredila jasne kriterije. Ako do toga ne dođe i ostane na snazi liberalizacija autotaksi tržišta, uvest ćemo zonu ograničenog prometnog režima u koji će moći ući jedino taksi vozila na električni pogon", rekao je dubrovački gradonačelnik.

Dodao je kako ima naznaka da će se promijeniti zakon, a Dubrovnik svakako ima rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni mediji procjenjuju da je na dubrovačkim ulicama u ljetnim mjesecima više od tri tisuće vozila koja se bave taksi uslugama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo