PROTIV TEŠKE MEHANIZACIJE / Građani poslali jasnu poruku splitskim vlastima: 'Na Marjanu nećete ni orati ni kopati"

Image
Foto: Dragana Eterović/RTL

Organizatori prosvjeda prozvali su splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića zbog šutnje o krizi na Marjanu

26.1.2019.
12:27
Dragana Eterović/RTL
VOYO logo

Na Marjanu je danas održana još jedna prosvjedna šetnja koju je preko Facebooka organizirala inicijativa "Naš Marjan" zbog moguće devastacije Marjana.

"Građani i dalje stoje iza naših zahtjeva. Ako gradonačelnik u najkraćem roku ne okupi sve stručnjake i predstavnike građana, društva Marjan, udruge Sunce i brojnih zainteresiranih jednoglasni su u zahtjevu da šetnja preraste u prosvjed pred Banovinom", stoji u objavi na Facebooku grupe "Naš Marjan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srđan Mladinić iz inicijative Naš Marjan rekao je da imaju jednu ključnu poruku za vlasti: "Na Marjanu nećete ni orati ni kopati". "Sve ovo se može raditi bez bagera i teške mehanizacije", kazao je Mladinić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradonačelnik šuti"

"Gradonačelnik šuti. Imamo najveću krizu s Marjanom koja je ikad bila, a gradonačelnik nije dao niti jednu izjavu", kazao je jedan od organizatora prosvjeda prozvavši gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu

"Javna ustanova je za agresivno piljenje stabala, a neki stručnjaci se s time ne slažu", kaže jedan od organizatora te dodaje kako od gradonačelnika Opare traže da sazove stožer u kojem će biti stručnjaci i koji će odlučiti kako spasiti Marjan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednim šetnjama Splićani ovih dana izražavaju neslaganje s najavama da će se u ožujku mehanizacijom napraviti trase za izvlačenje osušenih stabla zaraženih mediteranskim potkornjakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo