Građani masovno lomili kosti na zaleđenim ulicama

Led na zagrebačkim ulicama izazvao je pravo opsadno stanje u Traumatološkoj bolnici, gdje je zbog pada na ledu pomoć liječnika zatražilo najmanje stotinjak građana.

27.12.2010.
20:55
VOYO logo

''Ovo je prava epidemija padanja!'', rekao je dr. Andrej Rastovski koji je tek stigao u dežurstvo, a pred vratima hitne ambulante već je čekalo dvadesetak novopristiglih 'klizača'. Iznenađen brojem pacijenata bio je i ravnatelj bolnice dr. Ante Muljačić, koji će podatke o ukupnom broju i težini ozljeda dobiti naknadno.

Liječnik je objasnio kako je gužva počela već u sedam ujutro, te da je najčešće riječ o potrganim rukama, prijelomima laktova, ramena i gležnjeva. No, bilo je i onih koji su se dobro natukli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među pacijentima koji su se klizali po zaleđenim pločnicima grada bilo je najviše starijih ljudi i umirovljenika, no ni mladi nisu ništa bolje prošli.

'''Troje pacijenata zadobilo je teže prijelome, pa su nakon operacije nadlaktica i podlaktica zadržani na bolničkom liječenju'', rekao je dr. Rastovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zbog leda posla su imali i djelatnici zagrebačke Hitne medicinske pomoći. Najčešće je bila riječ o natučenim potkoljenicama i natkoljenicama, a bilo je i onih koji su lošije prošli.

Budući da će se temperature ispod nule još neko vrijeme zadržati, liječnici pozivaju građane na oprez jer, dok su temperature ispod nule, i led će se zadržati na ulicama. Dovoljna je, kažu liječnici, i mala neopreznost, a pad na tvrdi led često završi prijelomom, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, meteorolozi su do kraja tjedna najavili sunčano i hladno vrijeme, a temperature će sve više padati prema kraju tjedna, osobito noću.

Vezani članak:

arti-201012260019006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo