Gotovini 27, Markaču 23, a Čermaku 17 g. zatvora?

Tužitelji bi Anti Gotovini dali zatvorsku kaznu od 27 godina, Mladenu Markaču od 23, a Ivanu Čermaku od 17 godina zatvora.

23.7.2010.
8:50
VOYO logo

Spekuliranje o visini kazni koje u svom podnesku traži haaško tužiteljstvo nećemo smatrati kršenjem tajnosti – poruka je haaškog tužiteljstva hrvatskim medijima koji već danima pokušavaju dobiti javnu varijantu tzv. završnog podneska tužiteljstva, piše Večernji list.

Na temelju tih podnesaka potkraj kolovoza i početkom rujna u četiri radna dana u sudnici će biti organizirane tzv. završne riječi tužitelja i obrana. Nakon toga sucima će za donošenje prvostupanjske presude trebati najmanje tri, a najviše desetak mjeseci premda se svi nadaju da bi Gotovina,Markač i Čermak mogli znati na čemu su do kraja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokaže li se novo nagađanje točnim i konačnim, jasno je da haaško tužiteljstvo Gotovinu drži najvećim krivcem. Slaže se to i s tijekom suđenja, u kojemu su te namjere pokazali izvođenjem većine svojih svjedoka.

Obrane generala ne mogu još službeno komentirati te spekulacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica je da tužitelji, svejedno, i dalje grčevito traže tzv. topničke dnevnike. To znači da su vjerojatno i sami svjesni da nisu uspjeli dokazati ključne tvrdnje iz optužnica, smatraju u obranama generala.

Uskoro će biti objavljeni i tužiteljski i završni podnesci obrana u kojima će se, očekuje se, zatražiti oslobađanje generala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201007220467006 arti-201006180685006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo