KAOS NA BRAČU / Dramatična ovrha u Supetru: Renomirani hoteli ušli u posjed nekretnina koje je koristio NK Jadran: 'Ovo nije kraj!'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Drama oko imovinsko-pravne zavrzlame u Supetru traje već mjesec dana, a sada je konačno gotova. Ili tek počinje?

25.5.2022.
10:55
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Svpetrvs hoteli ušli su u posjed prostora ispod tribina nogometnog igrališta u Supetru i dijela boćališta, u čijem posjedu je bio Nogometni klub Jadran, prenosi Večernji list.

Temeljem pravomoćne odluke Županijskog suda u Splitu iz 2020. godine provedena je sudska ovrha. Podsjetimo, radi se o kompliciranom sporu između Svpetrvs hotela i Grada Supetra u kojem obje strane imaju pravomoćne presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnica Ivana Marković smatra kako je riječ o gradskom zemljištu koje nikad nije smjelo ući u stečajnu masu tijekom privatizacije hotela. Podsjetimo, prva ovrha bila je zakazana za 16. svibnja kada su Svpetrvs hoteli trebali službeno ući u prostore bivšeg DVD-a i boćališta, ali ovrha je odgođena. Gradonačelnica Marković smatrala je to svojevrsnom pobjedom te je uložila žalbu zbog nedopuštenosti ovrhe. No, odvjetnik hotelske kuće kazao tada za 24 sata kako ovrha nije otkazana već odgođena jer sudski ovršitelj nije mogao na licu mjesta ocijeniti koje se točno građevine ovršuju.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Ovo nije kraj, imamo puno pravnih instrumenata na raspolaganju'

"Usprkos rješenju Upravnog suda da je privatizacija bila nelegalna i da je trebalo rasknjižiti ove dvije čestice sa Svpetrvs hotela i usprkos činjenici da NK Jadran ima pravomoćnu presudu koja mu daju pravo koristiti ove nekretnine, ovrha je provedena. Krenuli smo dalje, pokrenuli smo pravne postupke, jedan je tužba da ovrha proglasi nedopuštenom, što nije odgodilo ovrhu, ali sad kreće u proceduru. Poslala sam i dvije predstavke Hrvatskom saboru, Odboru za pravosuđe. Jedna je bila zbog pritiska kojeg je radila pravna zastupnica Svpetrvs hotela Cherie Blair gdje je pokušala djelovati na institucije Grada, gradske vijećnike i mene da ne donesemo zakonsku odluku o nerazvrstanim cestama što je obveza jedinica lokalne samouprave, a druga je vezana za djelovanje, odnosno nedjelovanje Županijskog državnog odvjetništva koje je nakon poništenja rješenja o privatizaciji trebao pokrenuti postupak isknjižbe Svpetrvs hotela. Tražili smo od Sabora da se ispita odgovornost zašto se to nije napravilo. Državnom odvjetništvu postali smo zahtjev za provedbom tog rješenja. Ovo nije kraj, imamo puno pravnih instrumenata na raspolaganju", rekla je gradonačelnica za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jutros su, osim sudskog vještaka, na teren pozvani geodet i građevinski stručnjak.

"Ovdje je boćalište 30 godina, i mi sad nemamo gdje igrati pet kola prije kraja. Klub postoji već 97 godina, borimo se za prvo mjesto. Ovo je jedan veliki lopovluk, ovo su odnijeli lopovi. Ja se nadam da ovo nije kraj, da će sve doći na svoje. Osjećam se nikako", rekao je Vedran Šćepanović, predsjednik boćarskog kluba koji je danas deložiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Hrvoje Alajbeg je za 24 sata rekao kako je u ime hotelske kuće odradio svoj posao i da ne može izraziti zadovoljstvo jer on nije tu da likuje. Što će biti na mjestu nekadašnjeg DVD-a i boćališta još uvijek nije poznato. Naslućuje se da će hotelska kuća otvoriti reciklažno dvorište za vlastite potrebe, ali Alajbeg to nije znao potvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo