najugroženiji srčani bolesnici / Gore od posla zbog velikih hladnoća: Hitna pomoć ima 30 posto više intervencija

Intervencije nisu samo zbog skliskih cesta, prometnih nesreća i padova. Kao i u ljetnim vrućinama, niske temperature ne odgovaraju srčanim bolesnicima

26.1.2019.
21:26
VOYO logo


Hitna pomoć, zbog hladnoće, gori od posla. Prvo umirujućim glasom telefonski pomažu onima kojima je pomoć potrebna, no to je samo početak. Ekipa u vozilu, ona je koja spašava živote. Jer zbog hladnoće, kao da su ljetne vrućine, i po zimi su najugroženiji, kronični srčani bolesnici, kojima se savjetuje

"Izbjegavati veće napore, ne izlaziti na hladnoću. Uzimati tople napitke, po potrebi vitaminske napitke i redovno svoju terapiju", tvrdi doktor Bris Zubić. A oni koji izlaze, imaju svoje, narodne lijekove. Najhrabriji, čak će i sportom protiv zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali i tada treba biti oprezan. "Ima i ozljeda kod hodanja na ledu, padova s bicikla, evo danas smo imali nekoliko padova s bicikla. A to su ozljede kuka, nožnog zgloba, koljena", objašnjava doktor Zubić.

No da hitna ne bi dolazila na vašu adresu, možda je ponekad bolje gurati bicikl. Vremenske prilike ne bi se trebale mijenjati za vikend i idućih dana pa liječnici još jednom upozoravaju građane na dodatan oprez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo