VIŠE BIRALIŠTA! / GONG brine za birače iz BIH

Image

Primjereni broj biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini mora se osigurati na vrijeme kako bi tamošnji birači mogli ostvariti svoje pravo nesmetano i dostojanstveno, apelira GONG.

22.11.2011.
14:02
VOYO logo

Udruga GONG apelirala je na Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija te Državno izborno povjerenstvo da, kao nadležne institucije, na vrijeme osiguraju primjereni broj biračkih mjesta u BiH kako bi tamošnji birači, odnosno hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj koji zastupnike u Hrvatski sabor biraju u 11. izbornoj jedinici, na predstojećim parlamentarnim izborima mogli nesmetano i dostojanstveno ostvariti svoje biračko pravo.

"S obzirom na nova pravila provođenja izbora izvan Hrvatske, GONG poziva nadležne institucije da na vrijeme osiguraju biračima u toj izbornoj jedinici da nesmetano i dostojanstveno ostvare svoje biračko pravo. Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve, nervoza i opterećenje biračkih odbora na izborne dane 3. i 4. prosinca 2011. godine, GONG apelira na nadležne institucije - Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i Državno izborno povjerenstvo - da osiguraju primjereni broj biračkih mjesta", navodi GONG u priopćenju.

Napominje da su na zadnjim parlamentarnim izborima 2007. u BiH bila otvorena 124 biračka mjesta u 43 grada ili općine na kojima je glasovalo 82.229 birača.

No GONG upozorava da ove godine, prema novim pravilima, birači u BiH mogu glasati samo na četiri lokacije (Sarajevo, Tuzla, Mostar i Banja Luka), a da će broj biračkih mjesta biti znatno manji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo