'Gladni smo, a oni voze aute vrijedne milijune kuna'

Radnici zadarske Gortan gradnje šest mjeseci nisu primili plaću, a uprava im je podijelila otkaze proglasivši ih tehnološkim viškom.

23.7.2012.
15:05
VOYO logo

"Prosvjedovat ćemo dok nam uprava ne isplati zaostale plaće i otpremnine. Mi smo gladni, a oni voze luksuzne automobile vrijedne milijune kuna", kazali su radnici zadarske Gortan gradnje koji šest mjeseci nisu primili plaću, a uprava im je podijelila otkaze proglasivši ih tehnološkim viškom.

Dodali su da se ne zna tko je pravi vlasnik tvrtke, a Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH, najavio je da će sindikat pokrenuti kaznene prijave i tužbe zbog neisplate plaća i neplaćanja doprinosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tvrtka egzistira bez radnika, račun nije blokiran pa stečaj nije rješenje. Gortan na nekim gradilištima i dalje izvodi radove, ali uz pomoć kooperanata, a radnici, kojima se duguje oko osam milijuna kuna, sjede kod kuće", rekao je Uranija i dodao kako su, unatoč najavljenoj nagodbi, pregovori s upravom propali.

Redakcija Danas.hr-a pokušala je telefonski doći do nekoga iz tvrtke Gortan gradnja kako bi nam prokomentirali navedene optužbe, no do objave ovog teksta nitko nam se nije javljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo