PRVOMAJSKI ŠUŠUR / Gibonni pjevao u Maksimiru pa za nas otkrio zašto je preskočio grah: 'Ne radi se to...'

Međunarodni praznik rada u metropoli prolazi veselo. Na velikoj pozornici u Maksimiru nastupao je i Gibonni, a podijelilo se na desetke tisuća porcija graha. Dok traje rasprava o tome je li nastup bio preskup, mnogi građani i dalje krpaju kraj s krajem zbog malih kućnih budžeta

1.5.2024.
17:30
VOYO logo

Međunarodni je praznik rada koji se obilježava u spomen na velike prosvjede održane u Chicagu davne 1886. godine za bolji položaj radnika. U Zagrebu se tradicionalno slavilo u Maksimiru.

Okupio se rekordan broj građana, dijelio se grah, a podijeljeno je 40 tisuća porcija. Tradicionalni cjelodnevni program obogaćen je brojnim radionicama, nastupima plesnih skupina, a prisutne je zabavljao Gibonni. Sa Zagrepčanima se družio i gradonačelnik Tomislav Tomašević, a iako nije bilo sindikalnih povorki i sindikalnih poruka, glavna je tema među svima bila plaća i pitanje jesu li radnici u Hrvatskoj sretni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam zadovoljna svojom mirovinom, trebala bi biti malo veća. Ne malo, nego dosta veća", kaže Mirjana iz Zagreba koja ističe da do polovice mjeseca ima dovoljno novca, a poslije ne.

Image
DOBAR TEK! /

Zašto se na Praznik rada jede grah? Donosimo recept za najbolji grah

Image
DOBAR TEK! /

Zašto se na Praznik rada jede grah? Donosimo recept za najbolji grah

"Nije mi dovoljno 520 eura za život. Ako pola toga ode na stan, onda imamo 7-8 eura na dan. Sama matematika kaže svoje", napominje Anto iz Zagreba i dodaje da je u vojsci radio više od 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Zlati iz Zagreba nije dovoljna plaća za izdržati do kraja mjeseca. Ona kaže da zato radi još jedan posao.

Proslava Praznika rada u Maksimiru, bez troškova hrane, stajat će oko 76 tisuća eura. Više od polovice ide za glazbeni program u kojem je nastupio Gibonni. Upitan o troškovima, gradonačelnik Tomislav Tomašević nije znao detalje, ali je poručio da građani zaslužuju dobar provod na praznik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za sve glazbenike 35.000 eura. Suma je takva i za Novu godinu. Želimo da glazbeni program bude dobar za građane", rekao je i dodato da misli da to nije najskuplja proslava do sada.

U odnosu na proračun Zagreba, Tomašević smatra da je računica prigodna za proslavu Praznika rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbenik Gibonni u Maksimiru je zabavljao publiku, a za RTL je rekao i da iz jednog razloga nije probao grah.

"Meni je ovo usluga, volim svirati. Pred ljudima sam koji me razumiju, recite mi još neko takvo zanimanje", rekao je Gibonni uoči koncerta i dodao da nije probao grah jer se to "ne radi prije koncerta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Direkt bio u lovu na divlje svinje koje lutaju Zagrebom

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo