Gdje leži 170 milijuna kuna potrebnih za bolje sutra?

Kći vam je odlikašica u školi, pobjeđuje na državnim natjecanjima, planira završiti fakultet i zaposliti se u skladu sa svojom diplomom te kao i njene kolege iz Europe biti dostojno plaćena?

26.6.2010.
13:48
VOYO logo

Iako su sindikalisti, ali i pojedine stranke i udruge, uprle svim silama da dođe do briljantnog rezultata peticije koja bi trebala pokrenuti referendum protiv izmjena Zakona o radu, prije svega treba reći: Bravo za hrvatski narod! Pokazao je da mu je dosta ignoriranja njegovog mišljenja, te poručio vladajućima da su nakon sjedanja u fotelje u njima isključivo zato što moraju služiti upravo narodu. No zašto su vladajući tako potiho prihvaćali mogućnost uspjeha peticije? Zato što su znali da u svakom trenutku, zbog vlastitog neodrađenog posla, mogu iz rukava izvući adut i spriječiti referendum. E sad je na sindikatima da se potrude da ih svojim akcijama i svim pravnim sredstvima u tome onemoguće, pa da i njima možemo reći isto što i narodu: Bravo! A 170 milijuna kuna koje premijerka spominje, neka nađe kod svih onih koji su primali plaću i nisu se pojavljivali na poslu, svih onih koji zbog raznih afera sjede u Remetincu,... svih onih koji su ovu državu oglodali do kosti otimajući narodu iz njegovog džepa.

arti-201006240391006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se seljaci nisu digli na noge, po svemu sudeći ni oni ništa ne bi dobili. Ministar im je ionako već bio poručio kako država s isplatom duga kasni "samo dva mjeseca". Tko zna koliko bi zakasnila da se šutjelo o tome. I na žalost, tko zna koliko će još i sa čim sve zakasniti? To ćemo tek vidjeti u narednom razdoblju kada Jaca treba ispuniti svoja obećanja, koja na žalost ni dosad često nije ispunjavala.

arti-201006230611006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono čega se Hrvatska, osim vladajućih, treba posramiti u proteklih tjedan dana su pripadnici anti gay prosvjeda, policije koja je taj prosvjed dozvolila budući da je u njemu sudjelovala i udruga koja u svom nazivu ima fašizam, te posebno policajca koji je pri uhićenju jednog homofoba mladića nogom udario u glavu. I to ne jednom.

arti-201006200104006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotan je i projekt državne mature u kojem odlikašica, zbog testa inteligencije, ne može upisati željeni fakultet, u kojem se esej kojeg je profesor u školi ocijenio visokom ocjenom na državnoj maturi ocjenjuje niskom. Sve u svemu, u kojem izgubljeni birokrati bez ikakvih kriterija budućim naraštajima u ranoj fazi pokazuju kako će ih se tretirati u hrvatskom kapitalizmu. Poruka je jasna: Budite glupavi i imajte dobru vezu, jer u ovoj zemlji ionako ni jedna prava vrijednost nema utjecaj na stvari koje ćete raditi.

arti-201006230453006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nije to sve, kad budete stari i ne daj Bože negdje se spotaknete, padnete i polomite (pa bilo to i na pragu same bolnice!), ne očekujte pomoć najbližih medicinara. I oni, a i ministar koji im je složio pravila po kojima rade, odavna su zaboravili što je to Hipokratova zakletva.

arti-201006230630006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201006190030006 arti-201006110671006

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo