VLADA NAKON GODINU DANA PREMIŠLJANJA IMENOVALA NOVU UPRAVU: / Tko je Fran Barbarić, novi šef HEP-a?

Image
Foto: HDZ

Vlada je za članove Uprave predložila Sašu Dujmića, Nikolu Rukavinu, Petra Sprčića, Tomislava Šambića i Marka Ćosića.

21.12.2017.
18:32
HDZ
VOYO logo

Nakon godinu dana premišljanja Vlada je napokon odabrala ime novog šefa HEP-a. Na čelno mjesto ove tvrtke, umjesto dosadašnjeg Perice Jukića, doći će Frane Barbarić.

Osim njega, Vlada je za članove Uprave predložila Sašu Dujmića, Nikolu Rukavinu, Petra Sprčića, Tomislava Šambića i Marka Ćosića. Doduše, treba ih još potvrditi Nadzorni odbor HEP-a. Kad se to dogodi, oni će u Upravi zamijeniti Jukića, Zvonka Ercegovca i Tomislava Rosandića. Jedini iz trenutačne Jukićeve Uprave u daljnjoj Upravi ostaje Saša Dujmić koji je u HEP-u od 1990-ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barbarić je, inače, predsjednik HDZ-a Novi Zagreb - Istok, ujedno je i pravnik u HEP-u, a u vrijeme bivšeg šefa HEP-a Ivana Mravka bio je direktor direkcije za pravne poslove.

'Nadzornom odboru društva Hrvatska elektroprivreda d.d. Vlada je predložila imenovanje Frane Barbarića za predsjednika Uprave te Nikolu Rukavinu, mr. sc. Marka Ćosića, mr. sc. Petra Sprčića, Tomislava Šambića i Sašu Dujmića za članove Uprave, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, temeljem provedenog postupaka po objavljenom javnom natječaju', priopćeno je iz Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo