FOTO: / Od utorka novi snijeg, do kraja tjedna čeka nas -14 stupnjeva

3.12.2012.
9:21
VOYO logo

Prema podacima DHMZ-a, po nekoliko centimetara snijega zabilježeno je i u Sisku, Virovitici, Daruvaru, Osijeku i Novoj Gradiški. Snijega bi danas moglo nešto padati u Slavoniji dok će u južnoj Dalmaciji padati kiša. Više kiše očekuje se sutra, najprije na sjevernom Jadranu. U gorju će padati uglavnom snijeg. Snijeg bi u srijedu mogao stvoriti bijeli pokrivač i u Zagrebu u kojem će se temperature spustiti na minus četiri stupnja.

Najniža temperatura ovog tjedna očekuje se u Delnicama gdje bi u petak moglo biti izmjereno minus 14 stupnjeva. Snijeg će padati i u Gospiću, a temperatura bi se u petak ondje mogla spustiti do minus 12. Minus sedam krajem tjedna mjerit će Imotski u kojem će padati kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog bure bila zatvorena Dalmatina

Zbog jake bure autocesta A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča bila je u ponedjeljak zatvorena za sav promet, uz obilazak državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog. Od 12 i 50 autocesta je otvorena za promet, javio je HAK. Između vijadukta Božić i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje od 40 km/h zbog bočnih udara vjetra. Vjetar otežava promet i između Skradina i Prgometa.

Od 13.35 sati za sav promet otvoren je most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku i Jadranska magistrala (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila.

Umjeren snijeg pada na području konavoskih brda - od Uskoplja do Dube Konavoske. Kazao je to za dubrovniknet.hr zapovjednik konavoskih vatrogasaca Mario Magud. To je prvi ovosezonski snijeg na jugu. Magud kaže i kako još uvijek nema potrebe za uključivanjem ralice u raščišćavanje, ali da su sve ekipe spremne ako se snijeg pojača. Temperatura se kreće oko nule, a na nekim se mjestima snijeg počeo "hvatati" i za tlo. Svima koji idu prema konavoskim brdima preporučuje se da ponesu zimsku opremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo