FOTO/VIDEO: / Pao snijeg, zabijelio i dio autoceste!

Kako su meteorolozi najavljivali, Hrvatsku je u subotu i nedjelju zahvatio hladni val koji je značajno spustio temperature u zemlji.

26.5.2013.
9:59
VOYO logo

Hladno je bilo i drugdje: temperature su se u Dalmatinskoj zagori i zaleđu Istre spustile do zimskih 5°C, dok su u ostatku Hrvatske minimalne temperature od 7 do najtoplijih 13°C na krajnjem jugu Hrvatske.

Snijeg u Lokvama, snimila čitateljica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snijeg je tijekom noći pao u velikom dijelu Gorskog kotara i Like, a ponegdje se spustio na samo 500 metara nadmorske visine, piše Crometeo.hr. Snijeg je kroz Gorski kotar zabijelio i dio autoceste gdje su rano jutros vladali pravi zimski uvjeti. U Crnom Lugu jutros je izmjereno 2, a na Zavižanu 20 cm snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neobično hladno vrijeme za dio godine pogodilo je i Dalmaciju. Pod debelim snježnim pokrivačem jutros su osvanule planine Dinara, Kamešnica i Svilaja, pa i vrh Mosora pored Splita. Snijeg je padao do oko 1000 metara nadmorske visine.

Snijeg blokirao cestu na Biokovu!

Najviše snijega palo je na Biokovu. Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri prosječna visina snijega iznosi 10cm, a nanosi su do pola metra. "Stanje na Biokovu je dramatično. Trenutno smo odsječeni od svijeta jer je visok snijeg blokirao prometnicu do vrha. Noćas je velik dio planine zahvatilo pravo nevrijeme. Snijeg se sa sjeverne strane spustio na samo 800 metara, a s južne na oko 1000 metara nadmorske visine", rekao je dežurni tehničar Odašiljača i veza Josip Samac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi DHMZ-a najavljuju da nas u nedjelju čeka promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, a lokalno je moguć pljusak s grmljavinom. Više kiše bit će ujutro i prijepodne, dok u najvišem gorju može biti malo snijega.

Jeste li putovali jutros? Vidite li bijele vrhove planina? Šaljite nam svoje fotografije na vijesti@portal.net.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo