DUBROVČANI RATUJU NA FEJSU ZBOG OSPICA: / Antivakserica napala liječnika oboljelog od ospica: 'Cijena će biti tvoj život'

Image
Foto: PIXSELL / Facebook

Na Facebooku je zaiskrilo između Dubrovčanke Helene Begenišić, protivnice cijepljenja koja je dvojicu svojih sinova s autizmom liječila klorovim dioksidom te dr.

14.6.2018.
21:40
PIXSELL / Facebook
VOYO logo

Na Facebooku se vodi mali lokalni rat između dubrovačkih zagovornika i protivnika cijepljenja. Počelo je nedavnom objavom liječnika tamošnje Opće bolnice dr. Pere Markunovića koji je, iako cijepljen, obolio od ospica i objavio to na Facebooku kritizirajući protivnike cijepljenja. i apelirajući na roditelje da se ne protive cijepljenju svoje djece.

Image
APEL LIJEČNIKA IZ DUBROVNIKA KOJI SE ZARAZIO OSPICAMA: /

'Bio sam u kontaktu s bebama, trudnicama, svojim djetetom i bolesnicima...'

Image
APEL LIJEČNIKA IZ DUBROVNIKA KOJI SE ZARAZIO OSPICAMA: /

'Bio sam u kontaktu s bebama, trudnicama, svojim djetetom i bolesnicima...'

Markunović je u međuvremenu došao na udar kritika brojnih antivaksera u Dubrovniku, gradu gdje je procijepljenost djece izuzetno niska, a ondje je zabilježeno nekoliko slučajeva ospica te je proglašena epidemija manjih razmjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječila sinove opasnom kemikalijom

U prepucavanje na Facebooku uključila se i Dubrovčanka Helena Begenišić, koja je prije par godina dospjela u središte pažnje jer je dvojicu svojih sinova s autizmom liječila na svoju ruku klorovim dioksidom. Riječ je o kemikaliji opasnoj po zdravlje i nadriliječničkoj metodi koju službena medicina ne priznaje. No, Begenišić je svoju djecu liječila pripravcima MMS (Miracle Mineral Solution) nabavljenima preko interneta budući da je HALMED (Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode) odavno izdao upozorenje da je riječ o proizvodu opasnom po zdravlje. MMS je natrijev klorit od kojeg se, miješanjem s citratnim kiselinama, dobiva klorov dioksid.

Begenišić je zagovornica službeno nepotvrđene teorije da je autizam posljedica parazita u organizmu. Liječnička struka izričito tvrdi da je klorov dioksid snažan otrov s teškim posljedicama, no ona kaže da su njezini sinovi mnogo bolje nakon terapije koju im je samoinicijativno davala. Iako su svojedobno ona i njezin suprug zaradili kaznenu prijavu zbog takvog načina liječenja djece, ista je bila odbačena. Ona to smatra svojom pobjedom i dokazom ispravnosti takve vrste terapije. Begenišić je, ujedno, i gorljiva protivnica cijepljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Sad sam ljuta, a to nije dobro"

Jučer je na Facebooku ustvrdila da je epidemija ospica u Dubrovniku izmišljena, a prozvala je i dr. Markunovića koji je promijenio profil pa sada objavljuje kao Đivo Dubrovčić. Ona je jučer putem Facebooka zatražila da se objavi njegova adresa.

"Jedan od "slučaja" ospica u Dubrovniku od 4 je potvrđeno da je bila kriva dijagnoza. Nisu bile ospice. Ostaje 3. Fotoaparat i u lov. Ako netko ima adresu od našeg Pera, molim da podijeli. Pero skidamo se do kraja. Ston nije problem. Ostaje još samo 1. S obzirom da je mojoj Kalisti zabranjen vrtić i oduzete prijateljice na mjesec dana jer nije cijepljena, radi krive dijagnoze naših doktora, valjda neće nikome smetati što sada uzmem ovo osobno i angažiram i odvjetnike. Molite Boga da nađem ospice i epidemiju jer sad sam ljuta a to nije dobro", napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je mnoštvo njenih pobornika odobrilo riječi iz njezine objave, oglasio se i Đivo Dubrovčić, odnosno dr. Markunović koji ne skriva da je iza tog avatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospođa Helena, vi stvarno niste dobro. Kako vam uopće pada na pamet da ovako javno tražite moju adresu i moje medicinske dokumente. Oboje su privatna stvar. Ja se vama u život ne petljam i ne prozivam vas javno a imam više nego dovoljno razloga znajući kakvim se nadrilječništvom bavite i kakve kemikalije dajete djeci. Nažalost nije mi preostalo drugo nego da vas prijavim valjda svim institucijama u Hrvatskoj. Divim Vam se na entuzijazmu, ali bavite se kriminalnim radnjama. I da, naravno da vam djeca ne mogu ići u vrtić jer nisu cijepljenja. A koliko znam jedno od vaše djece nije cijepljeno pa ima autizam pa mi nije jasna povezanost", napisao je.

"Otrovan si, a još si mlad. Ja sam uvijek u pravu"

Rasprava se potom razvila u prepucavanje oko toga je li opasnije cjepivo ili klorov dioskid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cjepiva su opasna kemikalija. Bar po svjetskim studijama... Klor dioksid je običan oksidant. Ne može naštetiti čovjeku uzet u vodi u nikakvim dozama. A za studije... Daj mi Pero mail. Imat ćeš bar tjedan zabave obećajem", napisala mu je Begenišić.

"Znači, gdje sam god tražio po netu, bilo na HALMED-u bilo na gore navedenoj stranici, jasno je označeno da je CD (klorov dioksid) opasan za zdravlje. Ako hoćete razgovarat dapače, ali morate staviti bilo kakvu studiju, članak iz nekog normalnog izvora ili bilo kakvu odluku bilo koje svjetske agencije da ne dajete djeci otrov", odgovorio joj je dr. Markunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona mu je na to uzvratila: "HALMED mi još uvijek duguje ispriku. Zovi pa ih pitaj. Otrovan si, a još si mlad. Ja sam u pravu. Uvijek sam u pravu. Jer ne govorim od sebe. Ali sada je šteta već napravljena pa su i rasprave uzaludne. Pero cijena je užasno visoka. Pero cijena će biti tvoj vlastiti život. Sad zatvorimo raspravu."

"Jel vi to meni prijetite?", upitao ju je dr. Markunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratila mu je da ona nema vlasti da mu sudi, ali da "poznaje jednog koji ima". "I zato mi je žao. Jer ti si jedan od propalih", napisala je Begenišić.

Image

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo