ULAGANJE U PROMETNU INFRASTRUKTURU / Država revitalizira Slavoniju: za bolju povezanost s ostatkom države ulaže se 6,8 milijuna kuna

Image

Za desetak dana potpisuju se ugovori za regije Sjeverni Jadran te Sjevernu i Srednju Dalmaciju

14.3.2017.
16:20
VOYO logo

U utorak je potpisan ugovor za izradu prometnog Master plana koji je temelj bolje povezanosti Slavonije s ostatkom države vrijedan 6,8 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik.

Master plan će se financiati iz EU fondova, a ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je rekao kako će se financirati njegova izrada i pripadajuće strateške procjene za okoliš s ciljem izrade analize prometnih potreba pet slavonskih regija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samim dokumentom identificirat će se ciljevi na čijim će se osnovama razvijati projektni prijedlozi za ulaganja na lokalnoj i regionalnoj razini. Ministar Butković je najavio kako će se u sljedećih desetak dana potpisati slični master planovi u vrijednosti većoj od 19 milijuna kuna za regije Sjeverni Jadran te Sjevernu i Srednju Dalmaciju.

"Ovaj će dokument riješiti prometnu problematiku u slavonskim gradovima, općinama i županijama. Politika ove Vlade je da se Slavoniji što više pomogne", rekao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric rekao je da će se ove godine s ministarstvom ugovoriti  projekti vrijedni između 4 i 5 milijardi kuna, a prvi projekt je ugovaranje druge faze projekta Zračne luke Dubrovnik koji je vrijedan 1,5 milijardi kuna.

Butković je rekao kako se među najspremnijim projektima ove godine, koji će se sufinancirati novcem EU, nalazi obnavljanje osječke prometne mreže, projekt koji prema procijeni vrijedi 550 milijuna kuna, izdvajanje 24 milijuna kuna za 15 zagrebačkih tramvaja, modernizacija voznog parka HŽ-a te rekonstrucija i elektrifikacije željezničkih pruga Vinkovci – Vukovar te Zabok – Zaprešić, kao i nastavak financiranja pruge Dugo Selo - Križevci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najistaknutiji projekt koji je izdvojio je gradnja Pelješkog mosta koja započinje na mjesec te je ustvrdio kako će Vlada uskoro razgovarati o reformskom paketu mjera koje su vezana uz autoceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo