DRAMA U SPLITU: / Nakon cjelonoćne potrage, dvije maloljetnice pronašli 'natabletirane'

Image

Dvije maloljetne djevojke, sadašnja i bivša korisnica Doma za djecu "Maestral", pronađene su prošle nedjelje omamljene i pomalo dezorijentirane na stubištu zgrade u Splitu

8.9.2016.
22:01
VOYO logo

Kako piše Slobodna Dalmacija Policijska potraga za dvama djevojkama trajala je od subote navečer, kada je iz "Maestrala" dojavljeno da se njihova štićenica nije pojavila u domu na Lokvama. Policajci su se odmah "digli na noge" i uz pomoć mobitelskog signala uspjeli su locirati i pronaći tinejdžerice u nedjelju malo poslije osam.

Budući da su pokazivale znakove omamljenosti i dezorijentiranosti, o svemu je bila obaviještena i dežurna ekipa Hitne pomoći. Medicinari su utvrdili da su djevojke pod djelovanjem opojnih sredstava te su ih prevezli u KBC-ovu Kliniku za dječje bolesti, gdje su bile zadržane na promatranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak su puštene na kućno liječenje. Prema neslužbenoj, ali pouzdanoj informaciji, maloljetnice su konzumirale tablete normabela.

Obje su, na svu sreću, nakon dolaska bile kontaktibilne i nisu bile životno ugrožene. Nije bilo potrebe ni za ispumpavanjem želuca, budući da je od konzumacije do hospitalizacije prošlo podosta vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretan kraj. Ovog puta...

"Ovo je prvi put da se nešto ovako dogodilo u našem domu. Na našu sreću i sreću "Maestralovih" korisnika, radi se o iznimkama i nadamo se da se ovakve situacije više neće ponavljati", ističe Miljenko Grabar, ravnatelj "Maestrala". Proteklih godina u bolnici na Firulama zabilježena su tinejdžerska opijanja ili korištenja opojnih sredstava, a najčešće su vezana uz proslavu završetka školske godine ili "ljetne radosti".

"Nemamo službeno izvješće i obavijest iz "Maestrala" o spomenutom događaju. Odmah ćemo zatražiti izvještaj o svim okolnostima, kao što ćemo tražiti i mišljenje o psihofizičkom stanju tinejdžerica. Ujedno ćemo zatražiti sastanak sa stručnim timom doma, kako bismo pronašli najbolje rješenje", rekla je Tatjana Vukman, ravnateljica Centra za socijalnu skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo