Dragi moj Joža: 'Smrt fašizmu, sloboda narodu!'

Pogreb ministra unutarnjih poslova prve hrvatske Vlade održao se Vukovoj Gorici kod Duge Rese.

14.11.2014.
18:10
VOYO logo

Dragi moj Joža, ispraćam te se s riječima uobičajenim u ovakvim prilikama: "Počivao u miru", a pozdravljam te riječima za koje sam siguran da bi želio da te prate na putu bez povratka na koji odlaziš: Smrt fašizmu, sloboda narodu! - tako je Josipa Boljkovca, ministra unutarnjih poslova prve hrvatske Vlade kojoj je sam predsjedavao, posljednji puta pozdravio Stjepan Mesić, na pogrebu održanom u Boljkovčevoj rodnoj Vukovoj Gorici nedaleko Duge Rese, piše Jutarnji list.

Mirotvorac koji nije dozvolio da eskalira sukob između Hrvata i Srba u Gorskom kotaru

Podsjetio je na zajedničke trenutke koje je dijelio s pokojnim Boljkovcem, od saborskih klupa 60-tih godina, iste sudbine koju su prošli nakon Hrvatskog proljeća, a potom i zajedničkog stvaranja nove države devedesetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazvao je Mesić Boljkovca mirotvorcem koji nije dozvolio da eskalira sukob između Hrvata i Srba u Gorskom kotaru, kao i njegove težnje da se na Miloševićev nacionalizam ne odgovori hrvatskim nacionalizmom.

"Usprkos svih tvojim zaslugama doživio si i to da te na kraju života vuku po sudovima pod optužbom za ratni zločin, kako to vole danas reći, komunistički ratni zločin.Doživio si to da optužbe budu odbačene i to mi je osobito drago", kazao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo