DORH / od Sabora traži skidanje imuniteta Drmiću

16.6.2011.
20:19
VOYO logo

Zahtjev DORH-a vezan za Ivana Drmića će nakon urudžbiranja biti proslijeđen Mandatno-imunitetnom povjerenstvu, koje će najvjerojatnije hitno sazvati sjednicu i postupiti kao i uvijek do sada kada stigne zahtjev od DORH-a - Saboru predložiti skidanje imuniteta.

Zanimljivo je da je zahtjev za skidanjem imuniteta zbog pokretanja kaznenog postupka, ali u Saboru zbog oznake "ograničeno" nisu mogli otkriti ime, no neslužbeno se doznaje kako je riječ o Drmiću, koji je, inače, i sam član MIP-a. Predsjednik povjerenstva Damir Sesvečan potvrdio je kako čeka zahtjev DORH-a te je najavio sjednicu MIP-a za petak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drmić je od lani, kako su mediji već pisali, zajedno s još pet osoba pod istragom zbog sumnje u udruživanje za počinjenje kaznenog djela te lažnog prijavljivanja kaznenog djela koje je vezano uz presudu protiv Branimira Glavaša. Njega, direktora Osijek-Koteksa Dragu Tadića, njegovu suprugu Božicu, splitskog poduzetnika Srećka Jurišića i urednicu Glasa SlavonijeSanju Marketić sumnjiči se za pokušaj podmićivanja suca Vrhovnog suda kako bi se osigurala manja kazna ili oslobađajuća presuda za Glavaša.

Saborskog zastupnika HDSSB-a također se sumnjiči da je, zajedno sa Sanjom Marketić, lažno prijavio policiji prijevaru s novcem koji su prikupljali za Glavaševo oslobađanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201010020125006 arti-201010080189006 arti-201008160208006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo