Don Kaćunko iz protesta obrijao glavu

Kontroverznog svećenika jako su uznemirila dva događaja – rezultat parlamentarnih izbora i skoro pristupanje Hrvatske Europskoj uniji.

16.12.2011.
9:31
VOYO logo

Još je ovog ljeta don Anđelko Kaćunko u jednom intervjuu najavio kako će obrijati glavu u znak prosvjeda ako na izborima pobijedi Kukuriku koalicija. Obećanje je ispunio i objavio ga na svom blogu, na kojem je također objavio i svoje viđenje potpisivanja pristupnog ugovora s EU.

"Mnogima je već prije četiri godine bilo jasno da neki lobiji i interesni centri moći, kako bi rekao kolega Miklenić, žele na hrvatskoj političkoj sceni promjene, a također je Milanović stalno 'guran' kao novi premijer. Osjetio sam mučninu svaki put kad sam čuo ili pročitao tu najavu", kazao je Kaćunko za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da se to upravo dogodilo u jeku hrvatske EUforije, htio sam biti od riječi, ali smatram da je ovakva ironična čestitka prikladnija nego protest. Jer kao što je 1918. Hrvatska pripojena Kraljevini Srbiji, tako je i sada Europska unija 'anektirala' Hrvatsku. Zato je logično da izrazimo sućut svima koji su sudjelovali u tome 'povijesnom procesu'", povezao je Kaćunko u njemu svojstvenom asocijativnom nizu dva teško poveziva trenutka hrvatske povijesti.

Josipovića i Kosor imenovao u Pribičevića i Pavelića?!

O tome što točno misli o Europskoj uniji i potpisivanju pristupnog ugovora, Kaćunko je napisao i na blogu, a Jadranki Kosor i Ivi Josipoviću nadjenuo je i nova imena – iz samo njemu znanih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što su Svetozar Pribićević i dr. Ante Pavelić povijesnoga 9. prosinca 2011. u Bruxellesu potpisali 'dokument o bezuvjetnom ujedinjenju' Hrvatske i EU, sva su hrvatska nacionalna stremljenja od stoljeća sedmog ostvarena i Hrvati mogu mirno nastaviti svoj duboki povijesni san", napisao je na blogu, uz želju "novom hrvatskom mandataru-avataru iz europskog Praskozorja" da uspije u "21 nEUspjehu globalnog Sumraka".

"Neka vam živi jedina i vječna hrvatsko-europska unija! Neka vam živi njezino veličanstvo regent Aleksandar van Rompuy Tusk Buzek Barroso Milanović!", poručio je Kaćunko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo