kritika vlasti / Domovinski pokret: 'Našom državom već dulje vrijeme vlada hrvatsko-srpska trgovačka koalicija'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Domovinski pokret

23.2.2022.
12:35
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Trenutne političke odnose u Vladi nakon velike afere u kojoj je priveden ministar Horvat, a policija i USKOK sumnjiče i aktualnog ministra mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, potpredsjednika vlade Borisa Miloševića te nekadašnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, na Facebooku je komentirao Domovinski pokret.

Image
'vlada mora pasti' /

Oporba traži prijevremene izbore, Grmoja prozvao i Pupovca: 'Bio je na sastancima'

Image
'vlada mora pasti' /

Oporba traži prijevremene izbore, Grmoja prozvao i Pupovca: 'Bio je na sastancima'

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''DP JE BIO U PRAVU KADA JE AKTUALNU VLAST NAZVAO HRVATSKO-SRPSKOM TRGOVAČKOM KOALICIJOM: Sada je to potvrdilo i pravosuđe!

Slučaj uhićenja sad već bivšeg ministra Darka Horvata, potvrdio je ono što je Domovinski pokret tvrdio od samog početka - našom državom već dulje vrijeme vlada hrvatsko-srpska trgovačka koalicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog preciznog opisa same prirode aktualne vlasti, kojeg smo javnosti sugerirali od trenutka sklapanja koalicije HDZ-a i SDSS-a, Domovinski pokret bio je često prozivan - od Bruxellesa do Zagreba - kao stranka kojoj tobože, nedostaje tolerancije prema jednoj nacionalnoj manjini. Međutim, istina je na kraju dobila pravosudni epilog i ona glasi: DP nema nimalo tolerancije prema korupciji, nepotizmu i političkoj trgovini, pa makar se ona zvala i etnobiznis.

Samo zato što smo imali hrabrosti stvari nazvati pravim imenom, zastupnicima Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru u više je navrata oduzimana riječ, a Milorad Pupovac i Dragana Jeckov čak su napuštali sabornicu jer se nisu bili spremni suočiti s argumentima i činjenicama koje smo iznosili tijekom cijelog mandata, a koje su sada potvrdili DORH i USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuđim perjem danas se pokušavaju okititi oni, koji su šestookrivljenog iz ‘Afere poticaji’ - Borisa Miloševića, svojedobno ostavili na mjestu pomoćnika ministrice uprave, iako je trebao biti smijenjen i završiti u oporbi - zajedno s ostalim SDSS-ovcima. Upravo mu je to mjesto poslužilo kao svojevrsna odskočna daska za buduću političku karijeru, koja je kulminirala mjestom potpredsjednika u hrvatskoj Vladi, ali i aferom koju danas koordinirano brane Pupovac i Medved.

Pozicija Domovinskog pokreta ostaje dosljedna, oporbena i kritična spram hrvatsko-srpske trgovačke koalicije, ali to nikako ne znači da ćemo se upustiti u trgovinu neke druge vrste, s onima koji bi sutra pod izlikom “tolerancije prema nacionalnim manjinama” Pupovca, Miloševića i slične, budu li i njima zatrebale ruke etnobiznismena - uzeli pod svoje skute, u još radikalniju, lijevu Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE ZA HRVATSKU, HRVATSKU NIZAŠTO!'', poručili su iz Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo