APEL RODITELJA U METKOVIĆU / 'Dolina Neretve ima 20.000 ljudi, a na prosvjedu ih je bilo oko 500. To je žalosno. Ovo mjesto zaslužuje više'

Prosvjednici i građani već imaju dogovoren sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem 27. prosinca

19.12.2018.
19:15
VOYO logo

I stanovnici Metkovića u srijedu su prosvjedovali zbog smrti malenog Gabrijela.

Prosvjednici i građani već imaju dogovoren sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem 27. prosinca. Tražit će promjenu pravilnika kako bi s Dom zdravlja i Hitnu pomoć mogli opskrbiti prijeko potrebnim uređajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doroteja Nikolić, pokretačica inicijative Mame i tate Metkovića, kazala je da će od ministra tražiti bolji sustav zdravstvene zaštite za Metković i okolicu jer je nedopustivo da 20.000 ljudi ovisi o jednom prostoru.

"Treba nam dodatna kvalitetnija analiza kako bi našim doktorima bilo lakše, kako bi mi svi lakše doživjeli ponedjeljak jer ne želimo da prirodna selekcija ima glavnu ulogu dok su naši laboratoriji zatvoreni. Nekad jednostavno bude prekasno. Želimo da taj analizator dođe na Hitnu pomoć i Dom zdravlja kako bi to bila preeliminarna analiza i kako bi smanjili dugoročne troškove Metkovića."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Jelčić, prosvjednik i otac troje djece, rekao je da je cijela njegova obitelj danas došla na prosvjed.

"Moram izraziti žaljenje, dolina Neretve ima 20.000 stanovnika, a na prosvjedu ih je bilo oko 500. Radi se tu o svima nama. Dolina Neretve zaslužuje više. Na svakim izborima obećaju nam dnevnu bolnicu, valjda ćemo je na trećim i dobiti. Pozvat ću ministra da se bar jednom u turističkoj sezoni provoza do dubrovačke ili splitske bolnice pa da vidi kako je nama doći do prve najbliže bolnice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini ginekolog kod kojeg idu sve žene iz Doline Neretve zapravo načelnik Neuma u susjednoj državi.

"Da, on je jedini ginekolog koji je besplatan. Ja sam trenutno nezaposlena, ja sebi ne mogu priuštiti za sve privatnika, puno je takvih žena. Mislim da nam nedostaje ljudi, dežurnih liječnika, nedostaje nam taj aparat. Ima tu dosta za raditi da taj sustav bude bolji. Mislim da se može", rekla Doroteja Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo