epohalna promjena / Dočekali smo! Više ne moramo čekati u redu za dokumente u MUP-u. Uveli su redomate...

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Preko aplikacije može se dobiti termin i za osobne,vozačke dozvole te za sve poslove vezane za vozila

8.11.2022.
13:50
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Zagrebačka policija objavila je veliku promjenu za sve koji dokumente vade u postaji u Heinzelovoj.

Naime, za obavljanje upravnih poslova od 24. listopada u Policijskoj upravi zagrebačkoj na lokaciji u Petrinjskoj 30 aktivna je usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije odnosno rezervacija termina za pojedine poslovne procese, poručili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedena usluga, od danas, 8. studenoga bit će aktivna i za lokaciju Heinzelova 98.

Za podnošenje zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta građani će na ovaj način moći izbjeći čekanje u redovima na šalterima u Petrinjskoj 30 i Heinzelovoj 98. Osim navedenih poslovnih procesa, za Heinzelovu 98, putem mobilne aplikacije moguće rezervirati i termine za poslove vezane za vozačke dozvole i vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija objasnila kako se aplikacija koristi

Korištenje aplikacije je iznimno jednostavno. Upisivanjem riječi redomat.mup.hr ili e-Redomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara opcija REDOMAT.MUP.HR.

Ulaskom u aplikaciju kroz samo tri koraka na vrlo jednostavan i brz način građani mogu rezervirati termin koji im najbolje odgovara. Nakon odabira lokacije i rezervacije rednog broja, građani u aplikaciji odabiru uslugu, datum i termin, a što mogu učiniti za prvi sljedeći radni dan odnosno prvi slobodan termin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PU zagrebačka

Osim putem mobilne aplikacije, građani svoj redni broj za pojedinu uslugu mogu neposredno preuzeti na redomat uređaju smještenom u predvorju zgrade u Heinzelovoj i Petrinjskoj ulici.

"Isto tako, građanima skrećemo pozornost da se u predvorju zgrade na lokacijama u Petrinjskoj 30, Heinzelovoj 98 te u prostorijama Policijske postaje Velika Gorica u Ulici Matije Magdalenića u Velikoj Gorici nalaze kiosci na kojima građani, uz stručnu pomoć, mogu aktivirati e-osobne iskaznice i zatražiti mobilni digitalni identitet te putem mobilne aplikacije Certilia ostvariti mogućnost pristupanja portalu e-Građani putem mobitela. Uz aktiviranu e-osobnu građanima je dostupno više od 100 usluga putem platforme e-Građani", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No redomati postoje i u drugim policijskim postajama diljem zemlje. Provjerite detalje za svoje mjestu OVDJE.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo