posljednji počinak / Dobri duh splitske luke zauvijek je otišao na svoje rodno Žirje: 'Ante je ostavio ovaj svijet ljepšim'

Dugogodišnji koordinator Jadrolinije Ante Mrvica preminuo je u 69. godini

10.2.2021.
21:00
VOYO logo

Posebno tužno zatrubile su brodske sirene na splitskom i šibenskom području jer ispratile su Antu Mrvicu na posljednji počinak.

Oglasile su se u 11 i 30 kada je trajekt s njegovim tijelom iz Šibenika zaplovio prema Žirju gdje je poslijepodne pokopan. Ovaj dugogodišnji koordinator Jadrolinije preminuo je u 69. godini. Dobri duh splitske luke zauvijek je otišao na svoje rodno Žirje.

Brodske sirene pozdravile su legendarnog Antu Mrvicu u trenutku kada je brod isplovio za otok. Oglasile su se u Šibeniku, ali i Splitu gdje je Ante radio 27 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TUŽNA VIJEST IZ DALMACIJE /

Odlazak dobrog duha splitske trajektne luke: Preminuo je Ante Mrvica!

Image
TUŽNA VIJEST IZ DALMACIJE /

Odlazak dobrog duha splitske trajektne luke: Preminuo je Ante Mrvica!

''Znači tisuće ljudi mogu iznijeti svoja osobna svjedočenja kako je to bio veliki čovjek. Čast mi je bila što sam ga poznavao i smatram da je Ante ostavio ovaj svijet ljepšim'', rekao je Jere Bilan iz Pomorske škole Zadar.

''Njegov odnos prema svakome djelatniku prema svakome putnika i prema kolegama je nezaboravan. Ante je ostavio jedan veliki trag'', kazao je koordinator zadarskog plovnog područja Jadrolinije Tihomir Ivanov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antu Mrvicu u splitskoj luci poznavali su svi, pa ni ne čudi da je dobio nagradu komunikator godine. Manje je poznato da je cijeli život učio, te da je bio doktor znanosti i sveučilišni profesor. Umirovljen je 2017.godine, a preminuo je prošle nedjelje u 69. godini. Njegovi splitski kolege još teško prihvaćaju da ga više neće vidjeti u luci.

Posljednje putovanje

''Ne samo da smo izgubili dugogodišnjeg suradnika, izgubili smo prijatelja, izgubili smo mentora, čovjeka koji je od nas izvlačio uvijek više kad nismo ni znali da možemo doprinjeti još više'', rekla je Jelena Ivulić, voditeljica Agencije Jadrolinije Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Uvijek je bio tu negdje na Rivi, bilo bi čudno da ga nisi mogao vidjeti kad bi došao u porat. Uvijek je bio spreman na suradnju. Moj odnos s njim je bio maksimalno profesionalan i korektan. Kad je trebalo nešto uskočiti, on je bio spreman uskočiti'', prisjetio se Ivo Šeparović, zapovjednik broda Petar Hektorović.

Sirene su se oglasile i kada je brod uplovio na Žirje kojem se Ante uvijek vraćao. Ovo mu je bilo posljednje putovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike