Dobivamo 61 milijun eura za zapošljavanje mladih u Hrvatskoj

18.11.2013.
9:10
VOYO logo

Budući da stopa nezaposlenosti mladih na razini Europske unije iznosi 23,5 posto, odnosno da je bez posla ukupno 5,6 milijuna mladih, prema statističkim podacima iz rujna ove godine, Europska komisija osmislila je program Garancija za mlade, za koji je u razdoblju od 2014. do 2020. godine osigurano šest milijardi eura, piše Novi list.

Po njemu, Hrvatskoj je privremeno odobreno 61,82 milijuna eura, odnosno više od 460 milijuna kuna za provedbu programa zapošljavanja mladih. Iako su europske mjere usmjerene na mlade u dobi od 15 do 24 godine, Hrvatska je jedna od zemalja koja svoju Garanciju za mlade proširuje na dobnu granicu do 29 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ideja je Garancije za mlade da se mladima do 25 godine života osigura kvalitetan posao, nastavak školovanja, odnosno stažiranja ili naukovanja u roku od četiri mjeseca od trenutka kad su završili školovanje ili izgubili posao. Dakle smisao je da im se mjerama na tržištu rada nađe posao koji odgovara njihovom obrazovanju, vještinama i iskustvu ili da steknu obrazovanje, vještine i iskustva koja će im povećati šanse na tržištu rada.

Cijeli tekst pročitajte http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Borba-protiv-nezaposlenosti-mladih-Garancija-za-mlade-od-6-milijardi-eura. Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo