Djelatnice Kozma odlaze na 'radni godišnji'

Zaposlenice Kozma koje odu raditi na more osim plaće dobiju i besplatan smještaj za obitelj i putne troškove, a ove godine se na takav potez odlučilo dvadesetak radnica.

10.7.2012.
7:25
VOYO logo

Preseljenja trgovaca na obalu tijekom ljetne sezone mogla bi uskoro postati sve češća praksa. Kozmo je još prošle godine svojim zaposlenicima pružio priliku da dva tjedna rade u nekoj od Kozmo trgovina na moru te sa sobom povedu obitelj ili partnera, a praksu razmijene uveli su i u Konzumu iako kod njih razmjena ne podrazumijeva plaćene troškove za obitelj. Ove će godine pogodnost sezonskog preseljenja iskoristiti dvadesetak djelatnika Kozma, koji će se sa svojim obiteljima zaputiti prema moru gdje će raditi i odmarati.

''U skladu sa stalnom brigom za naše zaposlenike, pokrenuli smo projekt 'Povedi svoju obitelj s Kozmom na ljetovanje'. Preko naše interne komunikacije predstavili smo zaposlenicima iz kontinentalnih krajeva tu mogućnost i do sada ih se uključilo 20-ak, što je povećanje u odnosu na godinu prije kada smo krenuli s projektom'', kažu u Kozmu dodajući da su ove godine projekt proširili na više trgovina na moru i omogućili da u njega bude uključeno više djelatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru ostaju između dva i šest tjedana

Ove godine djelatnici s kontinenta tako imaju prilike raditi u trgovinama na Korčuli, Murteru, Viru te u Biogradu, Vodicama i Medulinu, koje su inače otvorene cijele godine. Primanja njihovih zaposlenika pri tome ostaju ista, dakle dobivaju redovnu plaću, a osim plaće imaju besplatan smještaj za cijelu obitelj i pokrivene putne troškove.

''To je na neki način i nagrada za njih i za njihov predan i marljiv rad tijekom godine. Oni na moru ostaju između dva i šest tjedana'', ističu u Kozmu za Poslovni dnevnik dodajući da se djelatnici Kozma tako međusobno upoznaju i razmjenjuju znanja i iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za trajanja turističke sezone prodajne timove u odabranim prodavaonicama na Jadranu redovito proširujemo zaposlenicima iz kontinentalnih regija, sve kako bismo osigurali što bolju i kvalitetniju uslugu za sve naše kupce'', kažu i u Konzumu.

Njihova voditeljica odnosa s javnošću Ana Mitrović poručuje da svojim zaposlenicama plaćaju naknadu za odvojeni život i podmiruju putne troškove povratne karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo