DJEČAK ODŠETAO IZ VRTIĆA, A RODITELJE OBAVIJESTILI SUSJEDI: / 'Šokirani smo, nitko nije primijetio da ga nema'

Image
Foto: Screenshot/RTL

Petogodišnjak iz Rijeke izašao je iz vrtića na Viškovu, u kojem inače boravi i to kroz dvoja vrata, prohodao dva kilometra kroz prometne ceste te se vratio kući.

27.9.2017.
8:45
Screenshot/RTL
VOYO logo

Da situacija bude gora nijedna teta u vrtiću čak 45 minuta nije primijetila da mališana nema. O dolasku dječaka kući obavijestila ih je majka koja je nazvala vrtić nakon što su joj susjedi rekli da se njezin sin vratio kući.

Oca dječaka Josipa Kasera najviše ljuti to što nitko u vrtiću tako dugo nije primijetio da njegova sina nema. Kad je, kaže, saznao što se dogodilo bio je šokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgajateljica koja ga je trebala čuvati navodno je dobila opomenu pred otkaz. Njezin propust priznaje i ravnateljica vrtića Ingrid Lončarević koju je dječakova majka izvijestila o njegovu dolasku kući.

Bez obzira na opomenu, roditelji su angažirali odvjetnika. "U prvom stupnju dijete se odjenulo, nitko nije reagirao. U drugom stupnju dijete pokušava otvoriti ulazna vrata vrtića dva puta, što je vidljivo na videonadzoru, opet nitko ne reagira. U trećem stupnju dijete otvara ulazna vrata od dvorišta, koja trebaju biti, naglašavam, trebaju i moraju biti zaključana, opet nitko ne reagira", rekao je za RTL odvjetnik Ibrahim Dizdarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji ističu kako su u javnost informaciju pustili ne radi linča već kako bi se pobrinuli da se takav slučaj više ne ponovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo