DIP / protiv blokade računa zbog predizborne kampanje

DIP upozorava da HDZ u predizbornoj kampanji ne može biti ravnopravan s ostalima ako mu se blokira račun otvoren za predizbornu kampanju.

28.10.2011.
9:11
VOYO logo

Državno izborno povjerenstvo ističe da bi USKOK u sklopu osiguranja sredstava za odštetu države u kaznenom postupku protiv HDZ-a trebao voditi računa o posebnom računu koji su stranke dužne otvoriti za financiranje predizborne promidžbe.

Time smatraju da, s obzirom na predizbornu kampanju, ne bi trebalo blokirati račun vladajuće stranke kako bi mogla ravnopravno sudjelovati u predizbornoj kampanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično razmišljaju i u samom USKOK-u, pa su, kako piše Večernji list, najavili da će se šteta od 32 milijuna kuna osigurati stavljanjem nekretnina pod hipoteku.

U zemljišnim knjigama nije upisano vlasništvo

Riječ je o zgradi središnjice HDZ-a u Zagrebu, ali moguće je da pod hipotekom budu i drugi objekti. Istovremeno, zgrada središnjice, iako ju je stranka kupila još prije 20 godina, još uvijek u zemljišnim knjigama nije upisana kao njihovo vlasništvo. Tako će se, kako bi se stavila hipoteka, morati slijediti pravni put kojim je zgrada stečena, a vlasništvo će se utvrditi kupoprodajnim ugovorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ, uz zgradu na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, posjeduje i zgradu u Gundulićevoj ulici. No, i ona se još uvijek u zemljišnim knjigama vodi kao vlasništvo Grada Zagreba.

specijal-201012070191004-Crni fond HDZ-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo