policijska konferencija / Detalji rekordne zapljene droge u Splitu: 'Radi se o velikim ribama, od zaplijenjenih sredstava moglo se proizvesti još barem 50 kg droge'

Trojica osumnjičenih nabavljali su amfetamin, a zatim ga prodavali na području Splita, a jedan od njih (27) sumnjiči se i kako je uzgajao marihuanu s ciljem daljnje prodaje

10.12.2017.
17:35
VOYO logo

Jučer, 9. prosinca u Splitu, policijski službenici su zatekli 30-godišnjaka u osobnom vozilu BMW, u kojem je prilikom pretrage pronađeno pet paketa amfetamina ukupne mase 5 kilograma i 259 grama, te uređaj za vakumiranje, za koje je tijekom kriminalističkog istraživanja ztvrđeno da ih je prethodno, zajedno s drugim 30-godišnjakom, iznio iz kuće 27-godišnjaka, te ih stavio u predmetno vozilo.

U nedjelju je policija na izvanrednoj konferenciji za novinare dala više informacija o samoj zapljeni i procesu koji je doveo do akcije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je najveća količina amfetamina ikada zaplijenjena na području splitsko-dalmatinske Policijske uprave,” rekao je Dušan Jenjić, voditelj Službe kriminaliteta droge.U nedjelju je policija na izvanrednoj konferenciji za novinare dala više detalja o zapljeni. 

Po Jenjićevim riječima, pretragom doma i drugih prostorija koje koristi 27-godišnjak na području Splita, policijski službenici pronašli su 13 paketa s ukupno 13 kilograma i 239 grama amfetamina, 15 stabljika marihuane , digitalnu vagu te opremu za pripremanje i pakiranje droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIŠE O TEMI:

>>Padaju rekordi u Splitu: policija zaplijenila 18 kilograma amfetamina i 15 stabiljka marihuane

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Policija u Splitu zapljenila više od 18 kilograma amfetamina

Image

Policija u Splitu zapljenila više od 18 kilograma amfetamina

Trojica osumnjičenih nabavljali su amfetamin, a zatim ga prodavali na području Splita, a jedan od njih (27) sumnjiči se i kako je uzgajao marihuanu s ciljem daljnje prodaje. 

Jenjić je rekao kako trojac spada među veće ribe u dilerskim krugovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

​“Raspolagali smo saznanjima da se te osobe bave prodajom većih količina droge amfetamin i na temelju takvih saznanja započeli smo kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo ovom zapljenom.”

Dodao je kako se od zaplijenjene količine amfetamina moglo proizvesti još 50 do 60 kilograma droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo