'Da sam skrivio smrt dvoje ljudi, povukao bih se'

Nakon što netko skrivi nesreću, povlačenje iz politike je najmanji moralni čin i odluka koju treba donijeti, smatra Hebrang.

5.2.2010.
17:16
VOYO logo

U prvom javnom obraćanju nakon prometne nesreće u Mađarskoj, u kojoj je život izgubilo dvoje ljudi, šef HNS-a Radimir Čačić potvrdio je da ostaje u politici. Na konferenciji za novinare rekao je da preuzima odgovornost, ali da će i dalje biti politički aktivan jer je za to primarno biti častan i dostojanstven.

Takva Čačićeva odluka podijelila je saborske zastupnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Stazić kaže da "prometne nesreće su nesreće i nitko ih nema namjeru skriviti".

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/02/05/0262006.html"Mislim da bi trebalo vidjeti kakvo je bilo njegovo ponašanje u prometu i koji je stupanj njegove krivnje, pa bismo onda mogli govoriti o njegovoj političkoj odgovornosti i o tome da se eventualno povuče iz politike", iznio je Stazić svoj stav za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrija Hebrang o "povratku" Čačića ima sasvim drugačije mišljenje.

"Da sam prouzročio smrt dvoje ljudi, odmah bi se povukao iz politike. To je najmanji moralni čin i odluka koju treba donijeti", kaže Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić još je jednom ponovila da je najuže vodstvo HNS-a svom predsjedniku dalo podršku da nastavi raditi svoj posao.

"Tragedija se nije dogodila stranci nego njemu i zato se on kao osoba s tim mora nositi. On je to vrlo teško doživio, ali smatram da je u stanju nositi se s time. Nije mu se dogodilo vezano uz posao i to nije promijenilo njegov politički stav, političke ideje i ne djeluje na politički angažman", rekla je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002040770006

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo