ISPRIČALI SE DJEVOJČICI / Croatia Bus: Osuđujemo postupanje vozača, ali početak problema stoji na roditeljima

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U priopćenju je tvrtka iznijela svoju verziju događaja te se ispričala 12-godišnjoj djevojčici, koju je njihov vozač izbacio iz autobusa, kao i njenim roditeljima

10.8.2015.
16:36
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Croatia Bus napokon se oglasio priopćenjem vezano za incident u kojem je njihov vozač izbacio 12-godišnju djevojčicu iz autobusa jer nije imala ispravu kartu

U priopćenju je tvrtka iznijela svoju verziju događaja te tvrdi da vozač nije znao da se radi o 12-godišnjem djetetu te da nije bio obaviješten da ona ima kartu drugog prijevoznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, Croatia Bus se ispričao djevojčici i njenim roditeljima te su joj ponudili besplatnu godišnju kartu za sve relacije unutar Hrvatske. 

Također, osudili su postupanje vozača i potvrdili da je s njim raskinut ugovor o suradnji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Ovim putem izražavamo duboko žaljenje zbog nastalog događaja u kojem je dvanaestogodišnja djevojčica Jana Kic, dana 04. 08. 2015. godine udaljena iz autobusa i ostavljena na autobusnom stajalištu od strane vozača, koji je upravljao autobusom u vlasništvu prijevoznika Croatia Bus d.o.o. na liniji Split-Zagreb, neovisno o činjenici da je navedena putnica imala kartu drugog prijevoznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema našim saznanjima i provjerama nije točna tvrdnja majke Jane Kic kako nas je ista upoznala s činjenicom da njena kćer ima kartu drugog prijevoznika. Osim toga, sestra majke, koja je Janu Kic dopratila do autobusa, nije upoznala vozača s činjenicom da se radi o dvanaestogodišnjem djetetu, koje će majka dočekati na kolodvoru u Zagrebu te isto tako nije upoznala našeg vozača s činjenicom da Jana Kic ima kartu drugog prijevoznika.

Neovisno o svemu navedenom, ispričavamo se djevojčici i roditeljima za nastali događaj, te osuđujemo postupanje vozača koje, iako je pravno možda i bilo ispravno, ali svakako nehumano i bešćutno, te smo iz navedenog razloga s istim raskinuli ugovor o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisno o očitim propustima roditelja i oni kojih su poslali djevojčicu bez pratnje, na kojima apsolutno stoji i početak, odnosno inicijacija cjelokupnog problema, spremni smo Jani Kic odobriti besplatnu godišnju kartu za sve relacije Croatia Busa d.o.o. unutar Republike Hrvatske, kako bismo i na taj način pokazali naš humani i poslovni odnos prema svim putnicima i da prethodno opisani događaj predstavlja samo izolirani slučaj.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo