uhvaćeni u krivovožnji / Čistka u ZET-u: otkazi vozačima jer su neki na bolovanju i godišnjem vozili za privatnike

Image
Foto: Ilustracija/Goran Jakus/PIXSELL

Uhvaćeni su preko elektroničkih kartica s čipom koje vozači moraju imati, a preko nje se vidi gdje ste bili i kako ste vozili

12.11.2017.
21:54
Ilustracija/Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Interna inspekcija utvrdila je da je 70-ak vozača ZET-a uzimalo bolovanje ili godišnje odmore i za to vrijeme vozilo za privatnike, pišu 24 sata.

Uhvaćeni su preko elektroničkih kartica s čipom koje vozači moraju imati, a preko nje se vidi gdje ste bili i kako ste vozili. Dobro upućeni izvor iz ZET-a za 24 sata je izjavio kako su u petak podijelili sedam otkaza. Sudbine ostalih vozača znat će se uskoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Noću bi vozili za privatnike, čak i put Slovenije te Austrije, a onda bi ujutro preuzimali autobuse ZET-a s velikim brojem putnika te bi umorni odrađivali smjenu od osam sati. Puno ih je otvaralo bolovanje po mjesec dana ili su u vrijeme godišnjeg odmora vozili za privatne prijevoznike", rekao je njihov izvor.

Aferu su potvrdili i u ZET-u, no nisu htjeli reći koji broj vozača je 'uhvaćen u krivovožnji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"ZET provodi interne kontrole i mogu potvrditi da smo zabilježili zloupotrebu institucije bolovanja te u skladu s tim postupili", poručio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. Nije htio reći hoće li ZET podnijeti prijave protiv privatnih prijevoznika za koje su njihovi vozači vozili.

Objasnio je tek da se u autobusima nalaze tahografi za koje je rekao da su svojevrsne crne kutije koje bilježe sve što vozači rade. Vozači imaju svoje memorijske kartice koje stavljaju u tahografe, a koristili su ih i kad bi vozili za privatnike autobuse. Tako su ih i otkrili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo