tko je previdio najbitnije? / 'Čisti šlamperaj': Butković bijesan jer je za novu prugu potrošeno 220 milijuna kn, a zaboravili su na skretnicu

Image
Foto: Jurica Galoic/Matija Habljak/PIXSELL

'Čisti šlamperaj! Grade novu prugu od 220 milijuna kuna, ali nisu predvidjeli da se pruga spoji na koridor Dugo Selo - Koprivnica, koji vodi prema Zagrebu', poručuju iz Sindikata strojovođa

3.11.2017.
8:08
Jurica Galoic/Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

24sata.hr doznaju kako je ministar prometa Oleg Butković izgubio živce jer se ispostavilo da je pruga koja je trebala skratiti putovanje iz Bjelovara za Zagreb, napravljena 'ofrlje'.

Dugo se na nju čekalo, iz europskih fondova se za nju povuklo čak 85 posto novca, trebala je skratiti vrijeme putovanja sa sat i 45 minuta na 50 minuta, ali ako naprave skretnicu od 50-ak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čisti šlamperaj! Grade novu prugu od 220 milijuna kuna, ali nisu predvidjeli da se pruga spoji na koridor Dugo Selo - Koprivnica, koji vodi prema Zagrebu. Tako bi ova pruga ostala slijepo crijevo ako se u Gradecu ne sagradi skretnica kojom bi se ona spojila na međunarodni koridor prema Zagrebu", kazao je zamjenik predsjednika Sindikata strojovođa Hrvatske Dalibor Petković.

Za 24sata je propust potvrdio i izvor iz HŽ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva prometa i HŽ Infrastrukture priznaju da skretnice nema, i to jer ju nisu ni planirali graditi sve dok ne rekonstruiraju spomenuti međunarodni koridor i ne dograde još jedan kolosijek. No taj projekt kasni dvije godine, pa ga je lokalna pruga Sv. Ivan Žabno - Gradec 'pretekla' te je nastalo trenutačno slijepo crijevo.

Također potvrđuju da se sastanak o ovom problemu s čelnicima lokalne samouprave dogodio te da je ministar Butković naredio da nađu privremeno rješenje. Zato je HŽ Infrastruktura raspisala natječaj za projektiranje privremenog spoja nove pruge Sv. Ivan Žabno - Gradec i pruge prema Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo