ČAČIĆEVI REFORMISTI PODRŽAT ĆE MILANOVIĆA: / 'Njemu treba 10.000 potpisa za kandidaturu, mi ćemo mu osigurati 20.000'

Image
Foto: Marko Jurinec / PIXSELL

Radimir Čačić je poručio da će stranka kojoj je na čelu, Reformisti, predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću osigurati 20.

16.11.2019.
13:22
Marko Jurinec / PIXSELL
VOYO logo

Narodna stranka-Reformisti na predsjedničkim izborima 22. prosinca podržat će Zorana Milanovića, izjavio je u subotu u Varaždinskim Toplicama predsjednik stranke Radimir Čačić. Odluku Predsjedništva stranke potvrdio je Središnji odbor Reformista na sjednici održanoj u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Uz nazočnost izaslanika iz svih dijelova Hrvatske, na sjednici su dogovorene i aktivnosti koje će Reformisti provoditi tijekom predizborne kampanje za predsjednika države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mnogi će biti u problemu kad se počnu skupljati potpisi'

Prema Čačićevim riječima, ključan će biti marketinški dio, posebno na sjeveru Hrvatske koji će, kaže, biti pokriven s 200 city lightova.

"Bit će to plakati podrške Zoranu Milanoviću nas kao Reformista, ne ulazeći u podršku drugih stranaka. To je vidljiv znak podrške”, dodao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da će se svi oni koji žele biti predsjednički kandidati, suočiti s 'pravim problemom kada počnu prikupljati 10 tisuća potpisa potrebnih za kandidaturu'.

"Mi imamo zadatak da kao Narodna stranka – Reformisti sami predamo 20 tisuća potpisa za Milanovića. On treba 10, mi ćemo osigurati 20 - to je znak snage stranke, to je znak podrške stranke", ustvrdio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KREĆE DRUGA FAZA MILANOVIĆEVE KAMPANJE; Osmislio slogan, a krenule su i poruke: /

'Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu Bijele kuće'

Image
KREĆE DRUGA FAZA MILANOVIĆEVE KAMPANJE; Osmislio slogan, a krenule su i poruke: /

'Normalno, zauzmi stav, a ne ogradu Bijele kuće'

'U Saboru ćemo sigurno biti HDZ, SDP, IDS i mi'

Predsjednik Reformista osvrnuo se i na aktualnu političku situaciju, odnosno izglasavanje državnog proračuna u Hrvatskome saboru, rekavši kako građanima možda ponekad nije potpuno jasno da je proračun jedina stvarna točka na kojoj se mjeri tko je opozicija, a tko pozicija.

"Nema druge točke jer samo na proračunu Vlada mora imati apsolutnu većinu svih zastupnika. I vidi čuda tko je izglasao proračun. Je li netko to primijetio? Osim one beskonačne količine SDP-ovih prebjega, koalicijski partner SDP-a za sljedeći krug izbora koji su pred nama, HSU i član Kluba IDS-a", izjavio je Čačić. Dodao je da su upravo to bili ključni glasovi zahvaljujući kojima je izglasan državni proračun za 2020..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko nije glasao za proračun? Reformisti. O HNS-u, naravno, neću ni govoriti, to se podrazumijeva. Naša poruka je bila jasna – nismo zadovoljni, definiramo čvršće svoju opozicijsku poziciju, a na izbore ćemo ići samostalno, odnosno sa srodnim centrističkim strankama i u interesu naših glasača, građana ove zemlje, sutra odlučivati", rekao je.

Na novinarsko pitanje kakvim ocjenjuje položaj Reformista na političkoj sceni Hrvatske, predsjednik stranke Čačić je odgovorio: „Malo stranaka u Hrvatskoj može reći da će biti sutra parlamentarna stranka sasvim sigurno. To su HDZ, SDP, IDS i mi. Sve drugo će - biti ili neće biti", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo