TRI GODINE KAZNE / Brzi preokret situacije. Mladić koji je snimljen kako divlja na Pelješkom mostu, zbog smrti djevojčice ide u zatvor

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Facebook

U vrijeme nesreće imao je vozačku dozvolu A kategorije, no motor kojim je upravljao bio je prevelike kubikaže, odnosno nije imao dozvolu za upravljanje takvim motorom

13.9.2022.
13:57
Igor Kralj/PIXSELL/Facebook
VOYO logo

Županijski sud u Dubrovniku donio je rješenje kojim se 19-godišnjak osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula 15-godišnjakinja upućuje na izdržavanje kazne.

Podsjetimo, priča se proširila po medijima pa je i predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić zatražio očitovanje dubrovačkog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom na Županijskom sudu u Dubrovniku mladić je u siječnju 2021. osuđen na tri godine i deset mjeseci maloljetničkog zatvora. Ona mu je pak presudom Vrhovnog suda RH smanjena na tri godine maloljetničkog zatvora, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom četiri godine dulje od izrečene kazne maloljetničkog zatvora, te počinje teći od izvršnosti te presude.

Image
sustav zakazuje /

Divljak s Pelješkog mosta prije tri godine usmrtio djevojku, još ne služi kaznu: 'On ne smije imati vozačku'

Image
sustav zakazuje /

Divljak s Pelješkog mosta prije tri godine usmrtio djevojku, još ne služi kaznu: 'On ne smije imati vozačku'

Kako smo ranije izvijestili, neslužbene informacije govore kako je danas 19-godišnjak, a 17. srpnja 2019. godine još kao maloljetnik, vozeći motocikl brzinom od 117 km/h kroz naseljeno mjesto na pješačkom prijelazu naletio na 15-godišnju Magdalenu Šimić i usmrtio je. U vrijeme nesreće imao je vozačku dozvolu A kategorije, no motor kojim je upravljao bio je prevelike kubikaže, odnosno nije imao dozvolu za upravljanje takvim motorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča je u fokus javnosti došla kada je na Facebook stranici prije dva tjedna objavili snimku vozača BMW-a koji pretječe zaustavnim trakom Pelješkog mosta što je mnoge razljutilo. Nakon toga su na istoj stranici objavili da je policija na temelju snimke pronašla vozača te da su ga kaznili s 2700 kuna, da se radi o 19-godišnjem vozaču koji je u policiji evidentiran kao višestruki ponavljač prometnih prekršaja.

A onda je uslijedio šok jer se u komentarima pod imenom i prezimenom javila Sandra Šimić, majka djevojčice koju je vozač, kako kaže ubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo