BRANITELJI TRAŽE ODGODU NOĆI KAZALIŠTA: / 'Dok će jedni prisjećati se žrtve Vukovara, drugi će se zabavljati na predstavama'

Image
Foto: PIXSELL

Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje i Noć kazališta ne mogu zajedno istog dana u kalendaru - sukus je zahtjeva Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

21.9.2017.
19:15
PIXSELL
VOYO logo

Ta udruga, naime, zahtijeva da se manifestacija Noć kazališta,koja se treba održati 18. studenoga, prebaci na neki drugi datum jer tog se tradicionalno obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

"Bit će i predstava čiji su autori srbijanski pisci"

Večernji list piše da je udruga uputila zahtjev Narodnom sveučilištu Dubrava, organizatoru manifestacije, da ju ne održi u planiranom terminu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik udruge Mladenu Pavkoviću smatra neprihvatljivim da se jedni zabavljaju u kazalištima dok drugi oplakuju žrtve Vukovara i Škabrnje.

"Dakle, dok će se mnogi prisjećati najtežih dana tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, obilaziti grobove, paliti svijeće i odavati počast nevino stradalim Hrvatima, u većini kazališnih i inih dvorana ljudi će se zabavljati uz neke od kazališnih predstava, među kojima će kao i svake godine biti i onih čiji su autori srbijanski pisci", napisao je Pavković u svome zahtjevu pripominjući kako je problematično i to što se mnoge dvorane neće moći iznajmiti za eventualne svečane akademije posvećene Vukovaru i Škabrnji jer će biti rezervirane za Noć kazališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavkovićev zahtjev nije završio u košu već je uvažen, pa na službenim stranicama Noći kazališta već stoji novi datum održavanja - 25. studenog, tjedan dana kasnije od planiranog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike