novo razilaženje u vlasti / Božo Petrov između dvije vatre zbog Domića: 'Karamarko i Orepić su se krivo shvatili'

Nakon smjene šefa PNUSKOK-a, Tomislav Karamarko objavio je da je bivši postao i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić. No, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kaže da to nije točno

16.3.2016.
19:01
VOYO logo
Image
ODBIO KOMENTIRATI KARAMARKA /

Orepić o medijskim nagađanjima: 'Dominić nije smijenjen, nikakvih promjena nema'

Image
ODBIO KOMENTIRATI KARAMARKA /

Orepić o medijskim nagađanjima: 'Dominić nije smijenjen, nikakvih promjena nema'

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić danas nije bio raspoložen za objašnjavanja, iako javnosti i dalje nije jasno je li ravnatelj policije Vlado Dominić smijenjen ili nije. 
Orepić je smjenu zanijekao te u jednom trenutku ipak kratko stao pred medije: "S gospodinom Dominić sam razgovarao, razgovarali smo o tekućim poslovima. Radimo svoj posao tako da promjena nikakvih nema u ovom trenutku".

Zatvaranje vrata i štura komunikacija doprinose dojmu da je Orepić popustio prvom potpredsjednik Vlade. Karamarko već danima od Orepića otvoreno traži smjene u vrhu policije. Sinoć je čak tvrdio da je Dominić već smijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Dominić smijenjen, tako sam čuo. Čekat ćemo potvrdu večeras", kazao je Karamarko jučer.

Međutim, potvrda nije stigla ni sinoć ni danas. Potpredsjednik Vlade Božo Petrov nije htio ocjenjivati je li Orepić konačno popustio Karamarku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da će postojati reorganizacija unutar MUP-a i u sklopu te reorganizacije događat će se određene promjene. Možda je gospodin Karamarko to doživio kao smjenu, a gospodin Orepić kao premještaj s jedne na drugu dužnost", objašnjavao je potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

U oporbi, pak, upozoravaju da se glavnog ravnatelja policije smijeniti ili premjestiti na drugu dužnost  može samo iz četiri razloga: na vlastiti zahtjev, ako se grubo ogriješio o dužnost, ako mu je istekao mandat te po sili zakona. Nadaju se, kažu, da će Most to poštivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ne, onda moramo zaključiti da se Most predao, da je digao ruke od svega i da je jednostavno postao dio HDZ-a", istaknuo je SDP-ovac Nenad Stazić. 

Dio HDZ-ovog dijela Vlade postao je Davor Blažević Tigar. Dugogodišnji osobni tjelohranitelj Ive Sanadera bivšem je premijeru bio i svjedok obrane na sudskim procesima. Smijenjen je 2011. s mjesta načelnika MUP-ove Uprave za posebne poslove sigurnosti, upravo zbog kontakata sa Sanaderovom obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo